Aubameyangs cykelspark räckte inte - Arsenal utslaget av Olympiakos

Europa League

Aubameyang stod för en spektakulär cykelspark i förlängningen mot Olympiakos - till ingen nytta.
För minuter senare avgjorde gästernas El Arabi med ett mål som tog Olympiakos till åttondelsfinal på bortamålsregeln.
- Vad kan jag säga... Det är väldigt väldigt tufft, säger Aubameyang till BT Sport.

I Europa League-returen mellan Arsenal och Olympiakos gick Londonlaget in i matchen med ena foten i åttondelsfinal. Arsenal vann nämligen första mötet med 1-0 och hade därmed ett ypperligt läge att avancera. Men det skulle visa sig bli lättare sagt än gjort.

Första halvlek skulle visa sig bli något chansfattig. Arsenal hade större delar av bollinnehavet men fick svårt att skapa några farliga lägen då Olympiakos stod lågt och samlat. Arsenal skulle få en superchans på kontring men Arsenals Nicolas Pepe revs ner precis utanför straffområdet. Frisparken över. Efter 30 spelade minuter fick Olympiakos ett bra kontringsläge där centern Mady Camara kom hyfsat fri på vänsterkanten. Guineanens avslut var alldeles för svagt men framför allt utanför.

I den 39:e minuten kom spelade Arsenal runt bollen för att försöka hitta en lucka i Olympiakos låga försvarslinje. Då fick yttern Bukayo Saka en lucka på vänsterkanten och kunde få fram bollen till en fri Aubameyang som enkelt kunde placera bollen i nätet. Arsenal i ledningen trodde många men när Aubameyang tittade ner mot linjedomaren så fick 30-åringen se en viftande flagga. Saka avblåst för offside i förstalaget och målet bortdömt. Domaren Davide Massa blåste av en mållös första halvlek på Emirates Stadium. Arsenal just nu vidare.

Olympiakos rivstartade den andra halvleken. I den 53:e minuten skulle gästerna ta ledningen på hörna när Pape Cissé stormade fram och kunde nicka in ledningsmålet i matchen. Kvitterat i dubbelmötet.

Arsenal låg länge på för ett kvitteringsmål som skulle räcka för avancemang men närmare än ett skott över från Aubameyang kom aldrig Arsenal. Efter 90 plus två tilläggsminuter blåste domaren av andra mötet. Förlängning på Emirates Stadium väntade.

Och den blev minst sagt dramatisk. I slutet av den andra förlängningskvarten stod Aubameyang för ett otroligt mål när han cykelsparkade in bollen bakom Olympiakos Sa i målet. Men glädjen blev kortvarig. För bara fem minuter senare, på kontring, sköt gästernas Olympiakos in ett mål som sänkte Arsenal i och med bortamålsregeln. Efter två tilläggsminuter blåste Davide Massa av sextondelsfinalen. Arsenal utslaget.

- Väldigt besviken. Vad kan jag säga.... Det är väldigt väldigt tufft. Det var en svår match, säger Aubameyang till BT Sport efter matchen och fortsätter:

- Deras mål i sista minuten... väldigt oturligt för oss. Det var en tuff match då de spelade väldigt lågt. Svårt att hitta lägena i sista tredjedelen då.

Arsenals tränare Mikel Arteta var även han besviken efter matchen.

- Det här gör ont. Vi ville mycket med i den här turneringen, den var väldigt viktig för oss, säger han.

Lottningen till åttondelsfinalerna i Europa League sker under fredagen.

Startelvor

Arsenal: Leno - Bellerín, Mustafi, Luiz, Saka, Ceballos, Xhaka, Pepe, Özil, Aubameyang, Lacazette

Olympiakos: Sa - Elabdellaoui, Cisse, Ba, Tsimikas, Bouchalakis, Guilherme, Camara, Randjelovic, El-Arabi,Valbuena