Avdic efter förlusten mot Napoli: Skillnaden stor mot allsvenskan

Europa League

Uruguayanska VM-spelaren Edinson Cavani sänkte Elfsborg och det blir inget svenskt lag ute i Europa i år heller.
Napoli vann med 2-0 på Borås Arena.
-Skillnaden är stor jämfört med allsvenskan, säger Denni Avdic.

Den blivande (?) allsvenske skyttekungen (17 mål hittills) gick mållös mot ett italienskt försvar som bjöd på ett betydligt hårdare tuggmotstånd än vad han är van vid.
-Dom är snabbare med bollen och snabbare i tanken och dom släpper bollen snabbare.
-Allt går mycket snabbare, sade Denni Avdic, uppvaktad av flera proffsklubbar (bland dem Bologna och Blackburn).
Efter Napoli-matchen kunde han inte ge ljus åt spekulationerna, men många tror att han är förlorad för Elfsborg när transferfönstret snart stänger.
-Jag vet inget om det just nu, sade Denni Avdic.

Han var för övrigt redan efter några minuters spel på bara några stortånaglars avstånd från att peta in en boll och Elfsborg gav järnet i början.

-Vi hade det svårt i början med det vattnade konstgräset, men vi kom snart in i spelet, sade Napoli-tränaren Walter Mazzarri.
Så efter en rolig halvtimme hade napoletanarna klätt sig i matchens ledartröja.
Då hade de visat den rätta innebörden av snabba omställningar, kall kontroll av boll och motstånd.
Helt enkelt givit exempel på skickligt fotbollshantverk på en högre nivå än den svenska och elfsborgarna hade inte kul längre.

Edinson Cavani, en av VM-fyrorna i Sydafrika, gjorde 1-0-målet och det var frukten av slarv av Elfsborg i grym anfallsposition.
Daniel Mobaeck missade en passning grovt och sedan sade det smack och smack och det var fråga om sekunder innan bollen låg bakom Ante Covic i målet på andra sidan planen.
Christian Maggio hade kvickare än ögon sett snott bollen och hittat Edinson Cavani där ute till höger och han gjorde sitt första mål.

-Vi blev skoningslöst hårt straffade, men man måste få tappa bollen 20 meter från motståndarens mål. Annars vågar ingen göra något, sade Elfsborgs tränare Magnus Haglund.
-Men omställningen gick ohyggligt fort.
Då visade klockan drygt 29 minuter och Elfsborg var alltså tvunget att redan i det tidiga skedet göra tre mål (efter 0-1 i Neapel).

Sedan snurrade klockan fram tio minuter till och så gjorde Edinson Cavani sitt andra mål.
-Det går inte att släppa till som vi gjorde. Frustrerande.
-Och det var ju faktiskt likadant vid bägge målet, sade Denni Avdic.
Luften gick ur den gulsvarta ballongen och Elfsborgs kassör såg alla de sköna Europa league-miljonerna försvinna i fjärran.