POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
4d

Balansgång för Bahoui - vill inte upprepa misstag: "Jag får vara smart"

Foto: Scanpix

SOLNA. Nabil Bahoui jobbar för att nå toppformen.
Men AIK och nyförvärvet vill inte förhasta sig på vägen dit.
- Jag får vara smart så jag inte kör 100 procent direkt, säger Bahoui.

I våras lämnade han De Graafschap. Nyligen skrev Nabil Bahoui på för AIK. Sedan återkomsten har den offensive stjärnan gjort två inhopp (och två mål mot AFC Eskilstuna senast) och de svartgula vill gå någorlunda försiktigt fram med 28-åringen.

- Nabil är en i många stycken fantastisk spelare. Det visade han nu senast med sitt inhopp. Sen är Nabil i ett läge där han är i behov av att sätta säkerhet i kroppen så att han kan prestera, framför allt spela, i ett par tre matcher i veckan. För att kunna göra det måste han ha en grund att stå på. Där är vi fortfarande i en fas där vi försöker kombinera att vi stärker det samtidigt som vi också har matcher där vi känner att han kan göra skillnad. Det är en balansgång som vi försöker hantera korrekt, säger tränaren Rikard Norling.

Bahoui själv säger så här om sin form inför torsdagens retur i Europa League-kvalet mot FC Sheriff:

- Jag mår bra. Jag får vara smart, så jag inte kör 100 procent direkt. Jag tror jag gjorde det i Holland och då fick jag direkt ett bakslag. Men ledarstaben har koll på det. Det är bara för mig att följa instruktionerna.

AIK vann den första matchen mot Sheriff med 2-1, på bortaplan. Avancerar man vidare till nästa omgång, play off-rundan av kvalet, väntar skotska Celtic.

Nabil Bahoui vill mer än gärna gå hela vägen till gruppspelet.

- Det är som jag alltid sagt, förutom VM, EM och allt det där så vill jag höra Champions League-låten någon gång innan jag slutar och jag vill spela i Europa League också. Vi får jobba för det.

Om motståndet säger 28-åringen följande:

- De har många bra spelare och vi har stor respekt för dem.

Publicerad 2019-08-15 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå