Balotelli tvåmålsskytt - när Nice tappade 2-0 till 2-3

Europa League

Mario Balotelli stod i första halvlek för två mål i Europa League.
Sedan tappade Nice 2-0 till 2-3 mot Lokomotiv Moskva.

Den italienske anfallaren Mario Balotelli gav, i det första sextondelsfinalmötet mot Lokomotiv Moskva, sitt Nice en utmärkt start. Han gav redan i den fjärde minuten laget ledningen och fyllde i den 28:e minuten på till 2-0 från straffpunkten.

Nice hade där och då ett utmärkt läge inför returen i Ryssland, men drog både på sig ett rött kort i andra halvlek och fick se portugisen Manuel Fernandes frälsa bortalaget och överglänsa Balotelli med ett hattrick.

Strax innan halvtid reducerade Fernandes till 1-2 innan Racine Coly drog på sig ett rött kort i andra halvlek och försvårade det franska lagets chanser till ett bra resultat ordentligt.

Fernandes tog vara på det med ytterligare två mål till 3-2 och blev därmed den förste portugisen, utöver Cristiano Ronaldo, att slå till med ett hattrick i ett Europa-slutspel sedan Paulinho gjorde det för Bordeaux i september 2000.

Mario Balotelli och Nice får därmed ta nya tag i nästa veckas retur i Ryssland.