Barcelona kan tvingas böta efter märkliga missen

Europa League

Ferran Torres spelade med fel tröja i hela andra halvlek mot Napoli.
Nu kan Barcelona tvingas böta, enligt spanska Cadena SER.

Matchen mellan Barcelona och Napoli i Europa League under torsdagen slutade 1-1. Italienarna tog ledningen i första halvlek och i andra halvlek kvitterade Barça genom en straff av Ferran Torres. Men diskussionen efteråt har handlat om något annat, nämligen en tröjincident.

I andra halvlek bar Torres en matchtröja utan vare sig klubbmärke eller tröjtillverkarens logga. Spelarna byter alltid tröja i halvtid och den andra tröjan hade ett tydligt tryckfel som gått igenom alla kontroller fram till omklädningsrummet, enligt spanska AS.

Varken materialare eller klubbdelegat upptäckte felet innan Torres klev in på planen. Det var inte förrän efter flera minuter som spelaren själv upptäckte felet.

Nu kan böter väntas för klubben, enligt Cadena SER. Alla tröjor som bärs på planen måste vara de officiella som granskats och godkänts av Uefa.

- När Uefa har granskat och accepterat alla logotyper kommer du inte längre kunna ändra dem i form eller storlek, säger före detta fotbollsdomaren Eduardo Iturralde González i Carrusel Deportivo.

Publicerad 2022-02-18 kl 10:15