Europa League

Barcelona rivstartade med två tidiga mål mot Napoli.
Det satte tonen för matchen, som gästerna vann med 4-2.
Då gjorde Pierre-Emerick Aubameyang för ett klassmål sin nya klubb.

Första mötet mellan Napoli och Barcelona slutade 1-1 och inför mötet i Neapel var det därmed helt öppet lagen emellan. Gästerna valde då likt förra veckan att starta med tre nyförvärv i anfallet, i form av Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang och Adama Traoré.

Men det var inte trion som imponerade mest i matchens inledning. Det dröjde nämligen bara drygt tio minuter innan Barcelona hade en tvåmålsledning. Efter nio minuter hittade Jordi Alba fram till 1-0 och bara minuter senare utökade Frenkie De Jong ledningen - med ett klassmål. Långt utifrån gick han på skott och bollen seglade över försvaret, in precis under ribban. En rivstart från spanjorerna, med andra ord.

Med 20 minuter spelade fick Napoli en chans att komma in i matchen på nytt, när målvakten Marc-Andre ter Stegen fällde Victor Osimhen i straffområdets utkant. Lorenzo Insigne klev fram till elvameterspunkten och skickade säkert bollen i mål.

Efter reducering var det dock Barcelona som på nytt tog kontroll över matchen och Aubameyang och Torres kom till varsin vass chans. Precis innan paus kom ett tredje mål från Barcelona, när Gerard Pique träffade rätt och gästerna hade återigen en tvåmålsledning.

Med knappa timmen spelad utökades ledningen ytterligare. Assisterad av Traoré bjöd Aubameyang på ett klassavslut. Från utkanten av straffområdet sköt han bollen upp i krysset till 4-1. Det var hans första mål i Europa-spelet för sin nya klubb.

I matchens slutskede reducerade Napoli genom Matteo Politano, efter att Barcelona slarvade i eget straffområde. Men de kom inte närmare än så utan Barcelona är vidare till åttondelen med en 5-3-seger över dubbelmötet.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Rui - Ruiz, Demme - Elmas, Zielinski, Insigne - Osimhen

Barcelona: ter Stegen - Dest, Pique, Araujo, Alba - Pedri, Busquets, De Jong - Traoré, Aubameyang, Torres

Publicerad 2022-02-24 kl 22:53