Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Basel utslaget - Safari utbytt i paus

Behrang Safaris FC Basel tar emot Premier League-klubben Fulham i Europa League grupp E.
0-1 41' Zamora
0-2 45' Zamora
1-2 63' Frei
1-3 77' Gera
2-3 87' Streller

Kryss hade räckt för Basel. Men då hade de inte räknat med Fulhams Bobby Zamora. Med två mål på fyra minuter sänkte han Basels hopp om framgång i Europa league.

Den förre Malmö FF-förvararen Behrang Safari är given vänsterback i schweiziska Basel och har oftast som uppgift att komma med i offensiven.

Så var även fallet i den sista gruppspelsmatchen mot Fulham i Europa league, där ett kryss hade räckt för avancemang till sextondelsfinal.

Men Safaris långa löpningar skapade yta för Fulhams Björn Helge Riise och det tog 41 minuter innan gästerna tog tillvara på luckan.

Panathinaikos vidare

Efter en snabb frispark fick Riise bollen och drog in ett hårt, lågt inlägg bakom hemmalagets backlinje. Vid den bortre stolpen kom Bobby Zamora och gjorde enkelt 1—0.

Fyra minuter var det dags igen och det var nästa identiskt med ledningsmålet.

Riises inlägg var återigen mot den bortre ytan i straffområdet, men nu använde Zamora huvudet när han ökade på till 2—0.

Underläget resulterade i att tränaren Thorsten Fink plockade av svensken redan i paus. Trots två reduceringsmål från Basel vann Fulham med 3—2 och tog andraplatsen i gruppen.

Publicerad 2009-12-16 kl 21:27
Annons
Annons
Annons