POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
34v

Bengtsson om Genk, sin egen framtid, och Rosenberg: ”Vet vi helt säkert att han slutar?”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Markus Rosenberg påbörjar i dag sin karriärs sista Europacupgruppspel. Rasmus Bengtsson hoppas på fler för egen del.
- Just nu hoppas jag att jag kan spela i många år till. 

Malmö FF gör i dag sin första match Europacupgruppspel sedan 2015, och mycket har hänt på de tre åren. I matchtruppen i dag finns bara fem spelare kvar från den tiden: Markus Rosenberg, Franz Brorsson, Oscar Lewicki, Andreas Vindheim, och Rasmus Bengtsson, där Rosenberg ska göra sina sista månader som elitspelare.

- Vet vi det helt säkert?, frågar Rasmus Bengtsson med ett leende. 

- Det kanske är flera spelares sista gruppspel. Nej, men det är ett gruppspel med sex matcher där det känns som hela gruppen vill göra något av detta. Plocka poäng, ge det en chans att ta oss vidare. 

Bengtsson själv kom tillbaka från en knäskada för drygt ett år sedan. Han kunde starta sex matcher under sensommaren/hösten 2017 och klarade av att starta matcher i cupen i våras, men åkte sedan på en kollapsad lunga efter allsvenskans första omgång. 

Efter att han återhämtat sig har han startat elva av 17 matcher. Ibland har han vilats, ett par gånger han han haft lite knäproblem. Hans kontrakt går ut efter nästa säsong, men i dagsläget ser han inte ut att inom en snar framtid följa Rosenbergs planer att avsluta karriären. 

- Just nu hoppas jag att jag kan spela i många år till. 

Ditt kontrakt går ut efter 2019, men det kan du tänka dig att förlänga?
- Jag har lärt mig att ta en säsong i taget, bara fokusera på slutet i allsvenskan. 

- Jag har nästan spelat tre matcher i veckan nu. Två matcher är inga problem. Rent fysiskt känns det bra, sedan vet man aldrig vad som händer, men det ska funka.

Sedan Uwe Rösler kom in har Bengtsson hamnat centralt i en trebackslinje, och eftersom Genk spelar med en ensam anfallare lär det vara Bengtsson som ställs mot Mbwana Samatta, en anfallare från Tanzania som har gjort nio mål på elva matcher. 

- De har flera snabba, starka anfallare. Fartfyllda. Efter alla mina år i Holland vet jag hur det är. Holländsk och belgisk fotboll är mycket fram och tillbaka, man-man-inslag. 

Är Genk det bästa laget ni har mött i år?
- Genk borta blir nog den tuffaste matchen hittills, absolut.  

Publicerad 2018-09-20 kl 07:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå