Benteke hjälte för Liverpool på Anfield - klart för slutspel

Europa League

Liverpool är klart för slutspel i Europa League.
Christian Benteke blev hjälte för laget hemma mot Bordeaux med sitt snygga 2-1-mål.

Efter Rubin Kazans seger mot FC Sion kunde Liverpool säkra avancemang i Europa League genom seger mot Bordeauz på hemmaplan. Och trots en svajig start skulle Pool boka in en plats i slutspelet.

I den 13:e minuten var Simon Mignolet nära att bjuda gästerna på ledningsmålet. Belgaren nickade bollen rakt i gapet på Clement Chantome. Liverpool räddades av Kolo Toure som täckte det öppna målet.

Men misstaget var inte Mignolets sista i matchen, och det skulle kosta. Belgaren plockade upp bollen och höll den i händerna i nästan 20 sekunder innan domaren blåste för indirekt frispark för Bordeaux. På frisparken kunde Saivet vackert böja in ledningsmålet.

Men fem minuter senare skulle hemmalaget komma tillbaka. Christian Benteke drogs ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. James Milner, kapten för dagen, stegade fram och satte säkert 1-1.

På tilläggstid i den första halvleken stod Christian Benteke för en mycket vacker prestation. Anfallaren tog ner bollen på bröstet vid straffområdesgränsen och dunkade in 2-1 för hemmalaget.

I den andra halvleken hade Liverpool flera chanser att stänga matchen, men lyckades inte sätta trean. Det kunde ha blivit kostsamt i slutet av matchen när Saivet var mycket nära att utjämna med en ny fin frispark.

Hos fransmännen var Isaac Kiese Thelin utanför truppen på nytt.

Liverpool toppar nu grupp B inför den sista omgången och gör upp med FC Sion om gruppsegern. Lagen möts i Schweiz i den sista omgången.