POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
2v

Beskedet: Häcken kan få flytta Europa League-matcher till Ullevi

Foto: Bildbyrån

Om Häcken vinner cupfinalen mot AFC Eskilstuna är man klart för Europa League-kval.
Men väl där kan Hisingenlaget få spela sin hemmamatcher på Ullevi.
- Det är klart att vi alltid vill spela på Bravida, säger klubbchefen Marcus Jodin till GP.

I slutet av maj spelas finalen i svenska cupen mellan Häcken och AFC Eskilstuna. Och om Hisingenlaget vinner finalen är man klart för Europa League-kval.

Men då Häcken man få spela sina hemmamatcher på Ullevi, då den ordinarie hemmaarenan Bravida Arena inte upplever de nya ljuskrav som Uefa ställer på arenor som används i Europasammanhang sedan fjolåret.

- Det är fortfarande rent spekulativt. Vi har inte vunnit cupen, vi vet inte om det är skarpt läge med Europa, säger Häckens klubbchef Marcus Jodin till Göteborgs-Posten.

- Men det är klart att vi alltid vill spela på Bravida, så sent som förra sommaren spelade vi Europamatcher där. Det är klart att det här på intet sätt är optimalt. Men nu är förutsättningarna som de är och eftersom vi får goda intentioner från Got events håll är förhoppningarna goda att vi ska kunna spela på Bravida om vi vinner cupfinalen.

Under onsdagen ska Svenska Fotbollförbundets licensnämnd ha ett möte och ta beslut om den licens som Uefa kräver och då har Häcken angett godkända Ullevi som reservarena, utifall ljusstyrkan på Bravida Arena inte skulle gå att åtgärda.

Men laget har fortfarande förhoppning om att kunna spela hemmamatcherna i EL-kvalet på Bravida, även om klubbchef Jodin har svårt att avgöra hur stor möjligheten är.

- Det är oklart. Det blir en fråga för tävlingskommittén. Vår förhoppning är att det ska gå. Om vi vinner cupfinalen och om vi och Got event är villiga att gå vidare med en investering före ett eventuellt Europaspel, säger han.

Anledningen till att Häcken inte valt att ha Gamla Ullevi som reservarena är att den arenan inte heller uppfyller Uefas nya krav. 

Publicerad 2019-05-07 kl 18:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå