Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Bjärsmyr: "Vi förlorar mot ett sämre lag"

GÖTEBORG: Efter uttåget mot portugisiska Belenenses var det deppigt hos spelarna i IFK Göteborg efter ett dubbelmöte de borde vunnit.
– Vi förlorar mot ett sämre lag, det är jävligt tungt, säger Mattias Bjärsmyr.

De två målen som Belenenses gjorde på hemmaplan förra veckan blev avgörande. Trots att Haitam Aleesamis reducering där väckte liv inför returen lyckades IFK Göteborg inte göra mål på hemmaplan.

– Det är segt som fan om jag ska vara ärlig … vi förlorar på att vi släpper in två mål i Portugal. Mål som vi inte ska släppa in. Vi slarvar lite i slutet och skapar inte dom här riktigt klara målchanserna. Man vill alltid spela vidare och vinna matcher så det är surt att åka ut nu, säger Gustav Svensson.

Vad säger du om portugisernas beteende?
– Det vet man om att så är det på den här nivån. Dom utnyttjar varje chans dom får. Det går inte att klaga på domarna utan bara infinna sig i det. Det finns tillräckligt med tid för oss att göra mål ändå, säger Svensson och får medhåll av lagkapten Mattias Bjärsmyr.

– Dom tar god tid på sig direkt, efter första inkastet, första insparken, första frisparken. Man är på domarna så mycket man kan för att ligga på gränsen men vi måste hålla huvudet kallt och kan inte springa runt och tänka på det, säger Bjärsmyr.

Frustrerande?
– Ja! Det är klart, vi behövde ju ett mål …

För IFK Göteborg blev det uttåg för andra året i rad mot portugisiskt motstånd. Mot Rio Ave ifjol var det aldrig riktigt nära. Mot Belenenses märktes det att Blåvitt närmat sig men har en bit kvar.

– Vi har ju stolpträffen, en nick från Tom och någon hörna. Vi skapar inte alls tillräckligt med tanke på spelövertaget vi hade. Det är jävligt tungt för jag känner och många andra att vi förlorar mot ett sämre lag, säger Bjärsmyr.

Känslan nu?
– Det är jävligt tungt, samma som förra året … säger Bjärsmyr.

Förra året dippade ni efter förlusten mot Rio Ave, känslan nu?
– Det kanske vi gjorde, det kommer jag inte ihåg faktiskt men vi är ett bättre lag nu. Mot Rio Ave hade vi noll chanser, vi hade inte ens spelövertaget. Nu är vi ett bättre lag, ett tyngre och starkare lag. Dom gör två mål från distans som avgör, säger Bjärsmyr.
– Det är alldeles för tidigt att säga hur det kommer påverka, men vi ska hem och deppa nu och bita i det sura äpplet sen ska vi vara jävligt revanschsugna. Malmö ska få betala för den här förlusten, säger Svensson.

Publicerad 2015-08-06 kl 22:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons