Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

Blåvitt självkritiskt: "För mycket fokus på domaren"

Foto: SCANPIX

Slarv och fokus på fel saker.
Saker som bidrog till att IFK Göteborg föll hemma mot HJK Helsingfors.
- De fick matchen precis dit de ville, säger Sören Rieks.

Frustrerat. Utslagna armar och arga blickar.

IFK Göteborg var inte alls glada på den skottske domaren Kevin Clancy i torsdagens Europa League-kval mot HJK Helsingfors.

Efter matchen, som de förlorade med 2-1, erkände de dock att fokus hade legat för mycket på domaren och för lite på det egna spelet.

- HJK ville dra ner på tempot och få massa frisparkar. Något som de lyckades med. Man ser att de är vana att spela i Europa. Det är inte kul att se på, men effektivt. Vi blev frustrerade och la för mycket fokus på domaren, säger Sören Rieks.

- Vi får lära oss att allsvenskan är något annat än Europa. Nu fick vi frisparkar emot oss som vi kanske inte får emot oss i allsvenskan. Samtidigt är det inte första gången vi ser lag spela på det sättet. Vi borde ha varit förberedda på det.

Det var dock inte bara det egna fokuset som de blåvita var missnöjda med. Det egna spelet lämnade också mycket övrigt att önska. Vid båda baklängesmålen tappade de boll och orsakade onödiga omställningar.

- Vi gjorde två misstag. Vi gav dem två mål. Det får man inte göra i Europa. Då är det svårt att ta sig vidare, säger Sören Rieks.

Tränaren Jörgen Lennartsson:

- Vi gjorde några individuella misstag som gjorde att vi släppte in mål. Det var såklart inte bra. Men det är bara halvtid.

Returen spelas i Finland nästa torsdag.

Publicerad 2016-07-29 kl 07:26
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER