POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

Corneliusson: "Napoli är speciellt"

Foto: Franco Castano

Cavani firar på San Paolo

AIK ställs mot Napoli i Europa League. Karl Corneliusson har spelat för båda klubbarna och vet hur stor fotbollen är i Neapel.

– Först kommer fotbollen, sen kommer kyrkan och sen kommer allting annat, säger Corneliusson till fotbollskanalen.se

När AIK och Napoli drabbar samman ikväll är det många som kommer sitta klistrade framför TV-apparaterna. En av dem är Karl Corneliusson, men trots att han spelat för båda klubbarna är det inget snack om vilket lag han hejar på.

– AIK, såklart! Jag var där i fem säsonger och i Napoli var jag bara i en.

Under säsongen i Napoli spelade klubben i Serie C. Laget, som hade vunnit Europacupen med Maradona, hade sedan dess rasat genom seriesystemet, men passionen kring laget fanns kvar.

– Det är speciellt att spela fotboll i Italien, i södra Italien och i Napoli. Det är många människor i Neapel som är fattiga och har det tufft. Först kommer fotbollen, sen kommer kyrkan och sen kommer allt annat, säger Corneliusson till fotbollskanalen.se

– Det var mycket därför jag gick till Napoli, att spela i Serie C lät inte så lockande, men Napoli är speciellt.

Under säsongen fick Corneliusson spela med Maradonas legendariska tröja nr 10. Något som berodde på att startspelarna i Serie C var tvungna att ha tröjnummer från 1-11.

– Det var inte direkt att de sa att jag var det bästa sedan Maradona och att jag därför skulle ha hans tröja. Nej, det var bara för att jag spelade på den positionen. Vi var väl ett par killar som spelade med den tröjan under säsongen, skrattar Corneliusson.

I kvällens match hoppas Corneliusson av hela sitt hjärta på AIK, och tror att laget kan ha en chans att ta poäng eller vinna.

– Vad jag läst mig till kommer de (Napoli) ställa upp med ett B-lag. Det kan vara både bra och dåligt. Dels kan de överprestera för att imponera på deras tränare, men de kan också vilja lite för mycket.

– En sån här match vinner Napoli nio gånger av tio. Men kanske är det här den tionde gången, avslutar Corneliusson.

Matchen börjar klockan 19:00. Du ser den på TV4 Sport eller här på fotbollskanalen.

Publicerad 2012-09-20 kl 17:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå