POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
5d

De svaga offensiva siffrorna för MFF i Europa League: "Riktigt dåligt i dag"

Foto: Bildbyrån.

ST. GALLEN. Defensiven funkar bra, men Malmö FF sliter fortfarande med att få igång sitt offensiva spel i EL-gruppspelet, framför allt med tanke på prestationen mot FC Lugano (0-0).
- Vi var på hälarna, många feltouch, felbeslut på allt. Det var så dåligt, säger Arnor Traustason.

Mer besvikelse över prestationen än glädje över en poäng på bortaplan i ett Europa League-gruppspel. Det var den sammanfattande tonen i Malmö FF efter 0-0 mot FC Lugano. 

- Det var riktigt dåligt i dag, från minut 1 till minut 90, säger Arnor Traustason till Fotbollskanalen.

- Det var en konstig känsla. Vi var på hälarna, många feltouch, felbeslut på allt. Det var så dåligt. 

Statistiken är inte så vänlig mot MFF. MFF hade bara ett enda skott på mål och det kom sent i matchen. Till detta hade de ytterligare ett avslut från Fouad Bachirou som inte träffade mål, och resten av avsluten var svaga skott tagna utanför straffområdet. 

10-8 fördel Lugano i skottstatistiken, men då blockades också tre av MFF:s avslut och FC Lugano hade två skarpa målchanser där deras avslut var rakt på Johan Dahlin.

- Det var ingen som hade dagen i dag och då blir det kollektivt såhär, säger Jo Inge Berget. 

- Det är en riktigt dålig dag i dag. 

Enligt WhoScoreds definition hade MFF:s en passningssäkerhet på låga 73 procent, där det gick upp några procentenheter i slutet. 

Siffrorna är heller inte smickrande för hela turneringen för MFF. Efter fyra omgångar i gruppspelet är det 45 av 48 lag som har haft fler avslut och fler avslut på mål än MFF, och endast fem lag har sämre passningssäkerhet. 

En annan siffra där MFF sticker ut är 13 varningar - bara Feyenoord och Gladbach har fler - och endast Apoel har dragit på sig fler frisparkar. 

Däremot är defensiven bra. Tre insläppta på tre matcher, och MFF ligger bättre till på antal avslut som de har släppt till, där 16 av 48 lag har släppt till färre. Dessutom har MFF fortfarande en god chans att ta sig vidare, även om det krävs minst en seger i de avslutande matcherna mot Dynamo Kiev och FC Köpenhamn. 

Publicerad 2019-11-07 kl 23:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå