Dortmund demolerade ett blekt Tottenham

Bundesliga

Dortmund dundrar mot kvartsfinalen. På torsdagskvällen demolerade de Tottenham med 3-0 – och har nu gett sig själva ett bra utgångsläge till returmötet.

Båda lagen kom med stormatcher i ryggen inför det första mötet i Europa League åttondelsfinalen på Westfalenstadion under torsdagen. Dortmund hade spelat oavgjort, 0-0, mot Bayern München och Tottenham 2-2 mot Arsenal.

Matchen inleddes rappt och bjöd på intensivt spel. Tottenham stod för lite fina lägen inledningsvis – men sedan var det Dortmund för hela slanten.

Hemmalaget skulle tidigt skulle skapa ett par heta chanser. Först stod Erik Durm för ett vasst avslut som smet försmädligt utanför Lloris vänstra stolpe. Minuterna efter var målsprutan Pierre-Emerick Aubameyang nära att sparka in ledningen men han fick ingen lysande träff på den boll han mötte i straffområdet - och den gick över Tottenhams mål.

Aubameyang skulle fortsätta göra livet surt för Tottenham. Efter halvtimmen spelade skulle han knoppa in ledningsmålet. Det fick han göra efter att Marcel Schmelzer skickat in bollen i Tottenhams straffområde och där nådde han högst och kliniskt nickade in 1-0 till Dortmund bakom en chanslös Lloris.

Dortmund fortsatte att dundra på och ha initiativet och släppte knappt till något för ett blekt Tottenham anfall.

Fem minuter in i andra halvlek så var de sånär på att klämma in ett 2-0 mål efter att Aubameyang hittat in med en boll på en Gonzalo Castro som kom löpandes på bortre stolpen - men vinkeln blev för snäv för Castro och han stötte bollen utanför.

Dortmunds offensiv skulle en kvart in i andra halvlek få utdelning. Marco Reus, som under stora delar av matchen fört en anonym tillvaro, fick kruta in 2-0 målet - efter att inhoppande Neven Subotic nått högst på ett Dortmund inlägg och nickat den mot den bortre stolpen där Reus lämpligt nog stod och slog in målet.

Reus skulle återigen leta sig in i målprotokollet efter att Castro vispat in en boll mot straffområdet där en helt ren Reus dök upp och enkelt kunde göra 3-0 till Dortmund.

Det stod sig matchen ut och Dortmund har nu gett sig själva ett fantastiskt utgångsläge till returmötet som spelas nästa torsdag på Tottenhams hemmaborg: White Hart Lane.

Så startade lagen:

Dortmund: Weidenfeller, Durm, Piszczek, Bender, Hummels, Schmelzer, Weigl, Castro, Mkhitaryan, Reus, Aubameyang.

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies - Carroll, Mason - Onomah, Son, Eriksen - Chadli.