Dramatisk kvittering räddade poäng för Napoli

Europa League

Matchen mellan Leicester och Napoli i Europa Leagues premiäromgång blev händelserik och intensiv och saknade verkligen inte målchanser från något av lagen.
Matchen slutade oavgjort 2-2.

Första halvlek bjöd på en riktig urladdning från båda lagen och matchen hade bra intensitet och målchanser åt båda håll.

Leicester tog ledningen efter bar 10 minuter när Harvey Barnes hittade in till spanjoren Ayoze Perez i straffområdet. Perez gjorde inga misstag utan kunde, hyfsat omarkerad, sätta dit ledningsmålet.

Den händelserika matchen fortsatte med ett högt tempo och flera chanser från båda lagen. Napoli gick till halvtidsvila med hela 15 avslut. Leicester och Perez matchens enda målskyttar så långt.

Andra halvlek inledde lite trevande de första minuterna men kom blev efter ett tag liknade den första 45.

I den 60:e minuten utökade Leicester-anfallaren Kelechi Iheanacho resultatet till 2-0 - trodde han. Målet blev senare bortdömt för en knapp offside efter VAR-koll.

Fyra minuter senare kom dock 2-0-målet. Kelechi Iheanacho hittade Harvey Barnes med en perfekt genomskärare. Barnes utmanade och tog sig runt Napolis Kevin Malcuit och placerade in bollen vid bortre stolpen.

Det dröjde inte länge förrän Napoli svarade på målet och skapade nerv igen. Tiki-takaspel av mittfältet hittade så småningom fram till anfallaren Victor Osimhen, som lobbade in reduceringsmålet 2-1. Tjusigt mål av Napoli. Målet innebar att Napoli nu har gjort mål i 22 raka matcher i liganspelet och i Europa.

Matchen såg sedan ut att gå mot seger för Leicester. Sedan dök Osimhen upp igen. Inlägget från Matteo Politanos inlägg hittade in till nigerianen som vann luftduellen mot Leicesters mittbackar och kunde nicka in 2-2 med sitt andra mål i matchen.

Leicesters tuffa innermittfältare Wilfred Ndidi drog på tilläggstid på sig sitt andra gula kort, men Napoli lyckades inte utnyttja minuterna i överläge och 2-2 stod sig sedan matchen ut.

Publicerad 2021-09-16 kl 21:49