Drömmål av Hamad mot Hibernian

Europa League

Malmö slog skotska Hibernian efter en fantastisk första halvlek av skåningarna. Målen gjordes med två minuters mellanrum.

De svenska lagen spelade första matchen i andra omgången i kvalet till Europa League under torsdagen.

Malmö tog emot det skotska laget Hibernian och levererade direkt. Lagkaptenen Jiloan Hamad slog en frispark i krysset i den elfte matchminuten. Bara två minuter senare spelade Emil Forsberg bak bollen till Magnus Eriksson som hårt och lågt placerade bollen i nät. Den allsvenska serieledarens seger var aldrig riktigt hotad.

Gefle gästade Anorthosis Famagusta på Cypern. Matchen skulle spelas inför tomma läktare då de hetlevrade hemmafansen portats efter upplopp i förra årets Europaspel. Geflesupportrarna fick dispens, då laget inte gjort något felaktigt. Elva tillresta åskådare fick bevittna matchen från bästa plats.

De fick dock se det förra Champions League-laget ta ledningen på straff i den 12:e minuten. Matchen slutade 3—0 och orsakar svårigheter för Gefle i returen.

IFK Göteborg, som spelade i Helsingborg på grund av upptagna arenor, spelade 0—0 mot slovakiska AS Trencin. Trencin fick en spelare utvisad redan i den 10:e minuten.

Hibernian: Benjamin Williams - Paul Hanlon, James McPake (kapten), Rowan Vine, Liam Craig, Lewis Stevenson, Owain Tudor Jones, Daniel Handling, Thomas Taiwo, Jordan Foster och Kevin Thomson.

Malmö FF: Johan Dahlin - Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Erik Johansson, Ricardinho - Jiloan Hamad, Markus Halsti, Simon Thern, Emil Forsberg - Magnus Eriksson, Tokelo Rantie.

Publicerad 2013-07-18 kl 21:00