Dubbla straffar och bortdömt mål räddade Roma från fiasko – Zaniolo bakom allt

Det blir Europa League-slutspel för José Mourinhos Roma.
Laget segrade det viktiga avgörandet mot bulgariska Ludogorets.
Matchen slutade 3-1 där Nicoló Zaniolo låg bakom allt.

Vinna eller försvinna. Så såg förutsättningarna ut för José Mourinhos Roma på torsdagskvällen.

Det italienska laget hade inte fått det att fungera i grupp C i Europa League och hade således satt sig i en dålig sits inför avgörandet. PFK Ludogorets Razgrad från Bulgarien stod för motståndet där det första mötet slutade 2-1 till Ludogorets.

Förutsättningarna inför Romas sista gruppspelsmatch i Europa League var enkla – man behövde vinna. Betis var sedan innan klar gruppetta och finska HJK jumbo.

Efter en tungrodd första halvlek, med 1-0 emot sig, lyckades Roma vända i andra halvlek. Mycket tack vare inbytte Nicoló Zaniolo. I minut 56 löste anfallaren straff till det italienska laget där Lorenzo Pellegrini klev fram till straffpunkten och löste kvittering.

Det skulle ge vittring. Knappt tio minuter senare var samma Zaniolo redo för ett nytt anfall. Men även den här gången föll italienaren till marken i straffområdet. Domaren pekade mot straffpunkten för andra gången under matchen och Pellegrini klev fram på nytt. Iskallt säkrade han 2-1 och Europa League-slutspelet var åter inom räckhåll.

Ludogorets kvitterade till 2-2 med drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid. Men till Romas stora glädje dömdes målet bort.

Och Zaniolo var inte klar. I minut 85 lyckades han hålla sig på benen och tog sig, på egen hand, genom två Ludogorets-försvarare. Sedan räckte det med en tå för att peta in 3-1-målet.

Innan matchen var över hann Ludogorets-spelaren Olivier Verdon dra på sig ett rött kort efter en incident med Nicola Zalewski i straffområdet.

Matchen slutade 3-1 vilket innebär att Roma, efter mycket om och men, är vidare till slutspel i Europa League.