Dunderknallen: Midtjylland mosade Lazio - Olsson hyllas

På ett oväntat sätt. Det danska laget vann med hela 5-1.
En spelare som hyllas för sin insats är Kristoffer Olsson.
"Våldsam nivå", skriver tidningen BT om svensken prestation.

På onsdagen ställdes Midtjylland mot Lazio i Europa League och de flesta hade nog den italienska huvudstadsklubben som favorit.

Men i stället för en förväntad Lazio-seger blev det stort Midtjylland-jubel.

Med Kristoffer Olsson i startelvan, och Joel Andersson på bänken, tog danskarna ledningen i den 26:e minuten genom Paulinho. Kort därefter utökade Sory Kaba till 2-0, vilket var ställningen i paus.

Minuter efter halvtid kom nästa Midtjylland-mål och det svarade Evander för.

Lazio reducerade visserligen till 3-1 genom Sergej Milinkovic-Savic, men det hjälpte föga.

I den 67:e minuten satte Gustav Isaksen dit 4-1 och i den 72:a minuten fullbordade Erik Sviatchenko jätteskrällen med sitt 5-1-mål.

Flera spelare i Midtjylland hyllas stort och en av dem är Kristoffer Olsson, som spelade 90 minuter. Han får 6/6 stjärnor i tidningen BT med motiveringen:

”Fulländade en perfekt 'midtjysk' mittfältsinsats. Olsson ägde på mittfältet som en svensk Julius Caesar. Han hade "unfinished business" i Herning och vände tillbaka i somras - och en kväll som den här förstår man varför han har gjort 40 landskamper för Sverige. Våldsam nivå”.

Mitdjyllands ordförande, Claus Steinlein var efter matchen tydlig med att det var den största segern i klubbens historia, detta trots tidigare segrar mot både Manchester United och Manchester City.

- Jag vet att vi slog Manchester United med 2-1 och slog Manchester City på bortaplan, men att slå ett lag med 5-1 i ett gruppspel i Europa gör denna till störst.

Midtjylland står på tre inspelade poäng efter två matcher i Europa League, precis som de andra lagen i gruppen, vilket är Lazio, Feyenoord och Sturm Graz. I nästa omgång möter laget Feyenoord.

Publicerad 2022-09-15 kl 21:03