Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
15v

Efter Malmö FF:s gruppspelsavancemang - större Europabonus till nästa år

Foto: Bildbyrån

Malmö FF är mitt uppe i Europa League-gruppspel.
Avancemanget till gruppspelet gör att Svenska Spels Europabonus till de svenska lagen växer till nästa år.
- Den här bonusen är en mycket viktig del av ett större pussel för att nå en plats i Europaspelet, säger MFF-vd:n Niclas Carlnén till Svensk Elitfotboll.

Malmö FF slog Midtjylland i playoff och avancerade till gruppspel i Europa League. Den himmelsblå framgången ger nu mer pengar till de svenska lagen i Europa till nästa år.

Varje år satsar Svenska Spel tre miljoner kronor i en Europabonus, som fördelas över de allsvenska klubbar som ska kvala i Europa. Om något lag kvalificerar sig för gruppspel betalar laget tillbaka sin del av summan, plus 1,5 gånger pengarna, till Svenska Spel.

2018 låg Europabonusen på fyra miljoner kronor. Malmö FF fick två miljoner kronor och AIK, Häcken och Djurgården fick 666 000 kronor vardera.

- Europabonusen hjälpte oss att kartlägga motståndarna och förbereda våra resor på bästa sätt och den var en del i en helhet som nu gjort att vi spelar i Europa League, och genom det säkrat en mycket större inkomst. Då är det inte mer än rätt att vi också betalar tillbaka med ränta så att fler lag får bättre förutsättningar nästa år vilket totalt sätt är bra för svensk fotboll, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Svensk Elitfotboll.

Då MFF tog sig Europa Leagues gruppspel så betalar man tillbaka två miljoner kronor till Svenska Spel. Nästa års Europabonus landar därmed på fem miljoner kronor för de allsvenska klubbarna att dela på.

Publicerad 2018-10-03 kl 10:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons