Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

Efter skandalscenerna - Feyenoord förnekar rasism

Foto: Scanpix/TV4 Sport

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fred Rutten, tränare i Feyenoord.

En stor, uppblåsbar banan kastades in mot Gervinho.
Trots det förnekar Feyenoord-tränaren Fred Rutten att det handlade om rasism.
– Nonsens. Vi tolkar för mycket in i det, säger han enligt The Guardian.

Skandalscenern kantade gårdagens Europa League-matcher. På De Kuip i Rotterdam spårade det ur och domaren var tvungen att blåsa av matchen två gånger.

I första halvlek kastades det in en stor, uppblåsbar banan mot Romas ivorianske ytter Gervinho, 27. Domaren avbröt spelet under en kort tid under hetsig stämning, men efter matchen förnekade tränaren Fred Rutten att hemmasupportrarna skulle ha menat något rasistiskt med tilltaget.

– Det blir ett sådant snack om det. Jag ser det inte på det sättet. Vi har flera olika nationaliteter i vårt lag. Det är nonsens. Vi tolkar för mycket in i det, säger han enligt The Guardian.

När Adem Ljajic sedan gjorde 1-0 firade han framför hemmaläktarna - varifrån det regnade inkastade föremål - och pekade på Gervinho.

I andra halvlek blev det ett längre avbrott när domaren Clément Turpin bedömde att stämningen var för våldsam, till följd av ett billigt rött kort på en hemmaspelare, med tanke på den storm av föremål som kastades in.

– Det var rätt att avbryta spelet, vi kunde ha öppnat en affär med alla föremål som kastades in från läktaren, kommenterade Roma-tränaren Rudi Garcia.

I slutändan vann Roma dubbelmötet med 3-2 efter ett avgörande av just Gervinho.

Publicerad 2015-02-27 kl 08:08

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER