El Shaarawy poängräddare mot Tottenham

Europa League

Stephan El Shaarawy blev stor poängräddare för Monaco när han kom in i den andra halvleken och med en distinkt nick kvitterade mot gästande Tottenham.

Noterbart inför mötet på Stade Louis II var att Mauricio Pochettino valde att mönstra ett starkt Tottenham-lag med Christian Eriksen,  Erik Lamela och Harry Kane i startelvan.

Det var också  London-laget som inledde bäst och Danijel Subasic i Monaco-målet sattes på prov tidigt i matchen

Hemmalaget spelade dock upp sig och bland annat tvingade Lacina Traore Hugo Lloris till en svettig räddning i mitten av den först halvleken.

Dock var det gästerna som skulle ta ledningen.
Efter en snabb omställning där Nacer Chadli transporterat bollen en lång sträcka hamnade den efter en målvaktsretur tillslut hos Erik Lamela som enkelt rullade in 1-0 för sitt Tottenham.

Med halvtimmen kvar att spela äntrade Stephen El Shaarawy planen. Den tidigare Milan-spelaren gjorde rejält avtryck och Tottenham-försvaret hade svårt att hantera den kvicke ytteranfallaren.

När tio minuter återstod fick El Shaarawy tillslut utdelning på sina försök när han distinkt nickade in 1-1-kvitteringen bakom Lloris.

I och med det oavgjorda resultatet toppar Tottenham gruppen på fyra poäng - en före Qarbag som slog Anderlecht med 1-0 i den andra matchen i grupp J.

Så startade lagen:

Monaco: Subasic - Fabinho, Raggi, Carvalho, Coentrao - Toulalan, Moutinho, A.Traore, Lemar - Silva, L.Traore.

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Alli, Dier, Chadli, Eriksen, Lamela - Kane.

Publicerad 2015-10-01 kl 20:44