Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Elfsborg inför returen: "De utnyttjar sin brasseforward"

Foto: Scanpix

Det blev ”bara” 2-2 borta mot FC Lahti och nu är pressen stor på Elfsborg för att inte åka ur Europa League-kvalet direkt.
- Frustrerande att tappa ledningen två gånger, säger Per Frick till klubbens hemsida.

Att Elfsborg ska gå vidare mot FC Lahti har nog de flesta tippat men trots att man tog ledningen två gånger om på bortaplan så blev det alltså 2-2. Elfsborg går dock vidare vid seger och oavgjort så länge det inte är 2-2 eller mer. Anfallaren Per Frick tycker dock att Lahti var bättre än väntat.
- Jag tycker de försöker spela bollen efter marken. De utnyttjar sin brasilianska forward om jag inte minns det helt fel. En ganska bra target-spelare som de försöker hitta i de flesta lägena. De var inget dåligt lag, men jag hoppas att vi har en fördel nu när vi spelar på hemmaplan och jag tycker vi är ett bättre lag, men det gäller att fokusera och ge allt, säger han till klubbens hemsida.

Elfsborg deltar nu i Europaspel för tionde året i rad. En minst sagt imponerande bedrift av klubben från Borås. Att ekonomin är viktig är ingen hemlighet direkt.
- För klubben är det självklart en ekonomisk fråga. Det allsvenska spelschemat är spikat och vi ska möta alla lagen och som spelare vet man vilka matcher som är roliga. I Europa så kan man få en överraskning i att man får ett roligt lag i sin grupp eller i kvallottningen och att få spela mot lite större lag som man aldrig har mött tidigare och även mot spelare som spelar på en annan nivå. Så det är sådana grejer man ser fram emot, säger Frick.

Publicerad 2015-07-09 kl 09:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons