Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Elfsborg jagar stora pengar mot Lazio

Europa League

När Elfsborg möter Lazio på torsdagskvällen är det mer än bara seger och avancemang till Europa Leagues huvudturnering som står på spel. Boråsklubben kan se fram emot många sköna miljoner.

- Men det gäller då att vi tar oss förbi Lazio. Då först kan vi börja räkna in mycket pengar på kontot, då får vi ju pengar för varje match vi spelar, säger assisterande sportchefen Mattias Svensson.

Men även hemmamatchen mot Lazio om en vecka kommer att generera en hel del pengar.
- Ett fulsatt Borås Årena mot Lazio skulle innebära drygt fyra miljoner i rena publikintäkter, säger sportchefen Stefan Andreasson till Idrottens Affärer.

Mattias Svensson säge att matchen mot Lazio är en av de största i klubbens historia.
- Den är inte större än matcherna vi spelade mot Valencia men den är i paritet med när vi säkrade SM-guldet mot Djurgården tidigare. Så det här är självklart en viktig match för klubben också ur ett historiskt perspektiv.

ANNONS

Men även om hemmamatchen mot Lazio kan ge lite pengar är det ändå de stora miljonerna som väntar om det blir avancemang till Europa League.
- Beroende på hur många poäng vi tar och tv-avtal och annat, så kan vi tjäna många miljoner. Men det är klart, vi gör ju inget minusresultat nu heller på en sådan här resa till Lazio, säger Svensson.

Hur många miljoner rör det sig om? - Det är svårt att exakt säga i dagsläget men det blir några stycken åtminstone, säger Svensson.

Enligt Idrottens Affärer kan Elfsborg tjäna så pass mycket som 20 miljoner på ett avancemang.

Mattias Svensson, har ni någon chans mot ett italienskt storlag som Lazio? - Vi ser det som att vi har en rätt hyfsad chans att gå vidare, även om vi har ett par spelare avstängda och frågetecken för ett par andra. Säsongen startar till helgen för Lazio och då kanske fokus ligger lite mer på den hos Lazio än på den här matchen.

ANNONS
Publicerad 2009-08-20 kl 14:27
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto