Elfsborg kör över FC Lahti - vidare i Europa League

Det såg länge bra ut förra veckan för Elfsborg på finsk mark men laget tappade ledningen två gånger om. På hemmaplan på Borås Arena under torsdagskvällen var det dock inget snack.

Veteranen Anders Svensson inledde målskyttet efter endast elva minuter. Tio minuter senare var det dags igen när Elfsborgs bäste spelare under vårsäsongen, Viktor Claesson satte dit bollen från elva meter efter att domaren dömt straff för Elfsborg. Landslagsmittfältaren, Marcus Rohdén vill inte vara sämre och utökade till 3-0 i den första halvleken.

Redan då var det tack och god natt för FC Lahti som stod för en blek insats. Viktor Prodell och Lasse Nilsson hyfsade till siffrorna ytterligare för Elfsborg när anfallarna gjorde först 4-0 och sedan 5-0.

Elfsborg går nu vidare och får möta danska Randers där svenskarna Mikael Ishak, Viktor Lundberg och Joel Allansson spelar.

Publicerad 2015-07-09 kl 19:56