Elfsborgs fiaskomatch - förlorade hemma mot Inter Baku

Europa League

En dålig första halvlek fällde Elfsborg som förlorade hemma mot Inter Baku i Europa League-kvalet. Nu väntar en tuff retur i Azerbadjan nästa vecka.

Elfsborg åkte på en 0-1-förlust på hemmaplan i Europa League-kvalets andra omgång. Nu måste man vinna i Azerbadjan om en vecka för att ta sig vidare i turneringen.

I den 29:e minuten tappade Johan Larsson bollen högt upp i banan och Inter Baku ställde om snabbt, efter en passning snett inåt bakåt kunde Slavcho Georgievski omarkerad dunka in 1-0 till bortalaget.

Direkt efter ledningsmålet fick Inter Baku en ny jättechans när man kom två spelare fria mot Abbas Hassan, men en dålig passning räddade Elfsborg i det läget.

I den 42:a minuten fick bortalaget på nytt ett friläge efter att Madrigal runnit igenom, men Inter Baku-spelaren sköt bollen utanför.

I den andra halvleken höjde sig Elfsborg något men lyckades inte skapa några riktigt heta målchanser. Tränaren Jan Mian tyckte att Inter Baku var det betydligt bättre laget.
- Baku kunde ha vunnit med 3- eller 4-0 om de förvaltat sina chanser, sade han enligt TT.

Om en vecka, 24 juli, spelas returen i Azerbadjan. Då måste Elfsborg vinna om man ska gå vidare från den andra kvalomgången i Europa League.

Publicerad 2014-07-17 kl 19:50