Elm och Rosenberg målskyttar i Europa League - här är alla matcher

Europa League

Behrang Safari och Viktor Elm är ute ur Europa League. Basel förlorade mot Fulham samtidigt som Heerenveen krossade lettiska Ventspils med 5-0. Samtidigt gjorde Markus Rosenberg mål för sitt Werder Bremen.

Oavgjort hade räckt för Basel. Men då hade de inte räknat med Fulhams Bobby Zamora. Med två mål på fyra minuter sänkte han Basels hopp om framgång i Europa league.
Den förre Malmö FF-förvararen Behrang Safari är given vänsterback i schweiziska Basel och har oftast som uppgift att komma med i offensiven.
Så var även fallet i den sista gruppspelsmatchen mot Fulham i Europa league, där ett kryss hade räckt för avancemang till sextondelsfinal.

Men Safaris långa löpningar skapade yta för Fulhams Björn Helge Riise och det tog 41 minuter innan gästerna tog tillvara på luckan.

Efter en snabb frispark fick Riise bollen och drog in ett hårt, lågt inlägg bakom hemmalagets backlinje. Vid den bortre stolpen kom Bobby Zamora och gjorde enkelt 1-0.

Fyra minuter var det dags igen och det var nästa identiskt med ledningsmålet.
Riises inlägg var återigen mot den bortre ytan i straffområdet, men nu använde Zamora huvudet när han ökade på till 2-0.
Underläget resulterade i att tränaren Thorsten Fink plockade av svensken redan i paus. Trots två reduceringsmål från Basel vann Fulham med 3-2 och tog andraplatsen i gruppen.

Svensklaget FC Köpenhamn, med fyra svenskar i truppen, ställdes inför ett helt avgörande möte med Sparta Prag. Oavgjort eller seger skulle innebära avancemang, förlust ett europeiskt fiasko.

Vid det läget lade Köpenhamn fokus på fasta situationer.
I den 22:a minuten nickade anfallaren Dame N'Doye in Martin Vingårds frispark till 1-0. Åtta minuter senare gjorde N'Doye sitt andra mål då han språngnickade in ett inlägg. 3-0 kom också på en fast situation då Jesper Grönkjaer iskallt placerade in en straff.

Av de tolv svenskar som var i gång med sitt klubblag under onsdagskvällen var det två som blev målskyttar.
I Werder Bremens 3-0-seger mot spanska Athletic Bilbao stod Markus Rosenberg för matchens sista mål.

Heerenveen vann med 5-0 mot Ventspils, Viktor Elm gjorde 2-0-målet i den 55:e minuten, men får ändå lämna Europa league då Hertha Berlin vann mot gruppettan Sporting med 1-0.