POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
11å

Elm-samarbete sänkte Feyenoord

Vilken kväll det blev för Kalmar FF, svensk fotbolls sista hopp i höstens europeiska cupspel. Torsdagens 1-0-seger borta mot Feyenoord i Uefacupens första omgång innebär att laget står med ena benet i en höst fylld med stormatcher.

Av den förväntade holländska anstormningen blev intet. Storlaget Feyenoord kom aldrig igång och det förväntade trycket från läktarna uteblev. Stadion var inte mer än halvfull. Ett skadedrabbat Feyenoord, som inlett höstsäsongen med en vinst och en förlust, verkade trubbigt, lojt och försäsongströgt. Vassaste chansen hade Jonathan De Guzman som nickade utanför i bra läge efter en dryg halvtimme.

Den allsvenska serieledaren var desto farligare. Närmast var Patrik Ingelsten, ensam på topp i Kalmar, frispelad av Viktor Elm. Men Ingelsten fick inte kontroll på bollen och kvartsträffen vållade inte Feyenoords målvakt Henk Timmer några bekymmer. Viktor Elm prövade också att skjuta själv vid två tillfällen.

Kalmar inledde piggt även i andra halvlek.
Patrik Ingelsten, ständigt på språng, sköt tungt och hemmalagets målvakt Henk Timmer räddade. Det skulle han göra igen och igen och igen.
Lasse Johansson spelade fram Ingelsten till ett nytt friläge i 51:a minuten, utan resultat.

Dryga kvarten senare blev Ingelsten frispelad än en gång. Men om Ingelsten haft målflyt i allsvenskan var Henk Timmer som en jättelik bollmagnet i kvällens cupmatch.

Just som alla trodde att Kalmar inte kunde göra mål kom det, målet som kan förlänga den svenska fotbollssäsongen.

Yngste brodern Rasmus Elm slog en frispark, mellanbrodern Viktor Elm hoppade högt - Henk Timmer hamnade mitt i ingenstans - och 1-0 och det viktiga bortamålet var säkrat.
Petter Wastå i Kalmars mål var säkerheten själv och avstyrde utan större bekymmer Feyenoords försök att kvittera. Och i slutet var nyinbytte äldstebrodern David Elm nära att göra 2-0.

Returmatchen spelas om två veckor i Borås. Kalmars ordinarie hemmaarena Fredriksskans uppfyller inte det europeiska fotbollsförbundets kriterier för spel i Uefacupen.

TT

Publicerad 2008-09-18 kl 21:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå