Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Engvall tillbaka - men inte i startelvan: "Det är Jörgen som väljer"

Efter operationen har Gustav Engvall haft svårt att ta tillbaka startplatsen bredvid Lasse Vibe. Jörgen Lennartsson har istället valt Mikael Boman.
- Det är Jörgen som väljer vem som ska spela, säger Engvall till Fotbollskanalen.

Ikväll inleder IFK Göteborg sitt äventyr i Europa med bortamöte med Slask Wroclaw i Polen. I ett område som påminner om en klassisk stad i öst. Även om arenan håller betydligt högre klass.

- Det har inte varit alltför mycket att se på. Det är ingen jättevacker syn kanske men det behöver inte vara dåligt. Arenan är dock fantastiskt bra, gräset var lite högt så jag hoppas de klipper till det annars var den stor som fan och en trevlig sådan, säger Engvall om EM-arenan från 2012.

Känslan inför matchen?
- Den är god får jag säga. Vi har ett bra utgångsläge och vet vad deras svagheter och styrkor är. Nu gäller det att göra det bra på matchen och få med oss ett bra resultat till nästa vecka då vi spelar på vår borg.

Vad är ett bra resultat?
- Det finns många sådana … men att göra ett mål på bortaplan är viktigt. Det är ett duktig lag vi möter som gått bra i Europa i ett par år. Men vi är också ett duktigt lag och nu gäller det att vi tar vara på Europa League det här året.

Vad har Slask för styrkor/svagheter?
- Dom är bra på omställningar, har bra spelare på de flesta positioner. Bra kvalitéer offensivt men brister lite defensivt skulle jag säga.

- Vi har ju haft mer fokus på Slask än lagen i allsvenskan. De lagen har man ju koll på ändå. Men det gäller att ta in det tränarna säger och kolla klipp. Det är klipp både lagmässigt och individuellt för de spelare man kanske ställs mot.

Är ni bättre rustade i år för att ta er hela vägen till gruppspelet?
- Jag tycker vi var bra rustade förra året också. Det känns väldigt bra nu och vi har många bra spelare, det är en bra konkurrenssituation men det hade vi förra året med.

För Gustav Engvall har det varit svårt att ta tillbaka startplatsen bredvid Lasse Vibe i det blåvita anfallet. Jörgen Lennartsson har valt att ge Mikael Boman chansen istället för supertalangen.

- Det har ju inte blivit så mycket speltid … så är det väl. Det är bra konkurrens. Men jag har fått igång formen mer och mer och hoppas spela mer och mer nu. Jag har ju allt det där tekniska och fysiska nu och känner att det är där. Men det är Jörgen som väljer vem som ska spela, säger Engvall.

Publicerad 2015-07-16 kl 11:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons