Farneruds Young Boys slog ut Kalmar ur EL-kvalet

Europa League

Kalmars tog med sig 1-0 från hemmaplan borta mot Young Boys men i Schweiz blev det platt fall och förlust med 3-0

Kalmars målmässiga övertag på schweiziska Young Boys stod sig inte länge. Efter sju minuter av returmötet satte Emmanuel Mayuka 1-0, eller 1-1 totalt om man så vill.
I den andra halvleken utökade Young Boys till 2-0 genom Mario Raimondi men tack vare bortamålsregeln hade Kalmar varit vidare om man lyckats reducera.
Istället var det Young Boys som malde på. Berisha hann rädda en straff innan Bobadilla dödade matchen med sitt 3-0-mål i den 82:a minuten.

Resultatet innebär 3-1 totalt och Kalmar har spelat färdigt i Europa för den här gången.