FCK straffmiss från skräll i Europa League

Europa League

Jens Stage brände en straff i andra halvlek mot Celtic.
Då fick FCK vara nöjt med kryss i Europa League-mötet.

FC Köpenhamn, med svenske landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson i startelvan, tog under torsdagskvällen emot Celtic i första sextondelsfinalmötet i Europa League och var nära en skrällseger, men fick i slutändan vara nöjt med 1-1.

FCK-anfallaren Dame N'Doye kvitterade i 52:a minuten till 1-1 efter Odsonne Edouards ledningsmål i första halvan av matchen och i 79:e minuten fick FCK-mittfältaren Jens Stage chans att avgöra matchen från straffpunkten, men sköt i stället i stolpen. Därmed slutade tillställningen oavgjort.

Johnssons svenska lagkamrater Pierre Bengtsson och Sotirios Papagiannopoulos började på bänken, men hoppade in i 73:e och 86:e minuten.