POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
2v

FEM SPANINGAR: "Ännu ett kapitel i sagan om Rosenberg"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen från matchen i kvällens Sporten i spelaren ovan, med start efter 30 sekunder.

MALMÖ. Malmö FF fick 1-1 i Öresundsderbyt mot FC Köpenhamn.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Självklart ännu ett bra kapitel i sagan om Rosenberg
Det går fortfarande inte att skriva sagan om Markus Rosenberg utan att han ska få med nya toppar, trots att vi nu närmar oss slutet. De där avgörande insatserna händer inte lika ofta längre, men det var givet att han skulle få göra ett viktigt mål hemma mot FCK, in i målet som står vid MFF:s klack. Vad hade vi annars trott?

1-1 är inte ett optimalt resultat för MFF, men bra nog inför de återstående fyra EL-matcherna.

49-1-2
De senaste 52 matcherna där FCK hade tagit ledningen hade de vunnit 49 av dem, spelat oavgjort en gång, och förlorat ett par. Visst är det ett lag som byggs om på nytt, med flera nya spelare som ska lära sig Ståle-fotboll, men ett disciplinerat FCK är oerhört svårt att lirka upp. 

Trots det kom MFF igen och gjorde en fin andra halvlek. Ett bra styrkebesked av MFF, som aldrig såg ut som ett truppmässigt klart billigare lag.

Tifon
Ett tifo fullpackat med historik och stil, som berättade budskap med att säga fyra siffror. Ett annat tifo där majoriteten bestod - passande nog - av svarta sopsäckar. Två tifon som tillsammans gjorde ett bättre jobb med att beskriva matchen, än alla artiklar, krönikor, och reportage som pumpades ut inför matchen.

Första kvarten
MFF inledde med att ösa så som MFF ska ösa. FCK slängde tomma och irriterade blickar på varandra, och om de hade någon väl genomtänkt anfallsplan så doldes den av MFF:s försvarsspel. FCK hade ens svårt att få ihop ett-två-tre i passningar. 

Då kändes det som att FCK, efter knappt en kvart, började ta fler frisparkar, leta efter längre avblåsningar, och stilla ner matchen. Om det var medvetet så var det skickligt gjort, för MFF hade svårt att komma in i det lika bra igen i första halvlek.

Marcus Antonsson
Det spelar ingen roll hur bra han springer. Han hade lika gärna kunnat vara en robot programmerad för att hitta bästa möjliga löpväg varje gång, men trots det hade bollen fortsatt inte velat gå in.

Det var en dag som så många gånger tidigare i sommar och höst: bra spring, ingen utdelning. MFF:s höst hade blivit mycket enklare om åtminstone en anfallare hade hamnat i ”zonen” på riktigt. Den anfallaren ska ju vara Antonsson i normala fall.

Publicerad 2019-10-03 kl 23:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå