POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
2d

FEM SPANINGAR: "Knappt ens lite intressant"

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF föll - men är vidare till Europa League-play off.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen. 

Knappt ens lite intressant
Det var två saker som gjorde att det inte blev intressant mellan Zrinjski och Malmö FF i returmatchen.

För det första fick MFF sitt tredje mål förra veckan, och det var då inget i Zrinjskis spel som antydde att de skulle kunna hota MFF i returen.

För det andra fick Zrinjski ihop några anfall i första halvlek i dag som hade kunnat bli farliga. De fick ytor och tid på sig, men de kunde inte göra något med det. Inkompetensen var tydlig i de sista sekvenserna och även när det teoretiskt sett var farligt så var det inte... farligt. 

Det var länge som deras bästa målchans var ett för dåligt och svagt skott som styrdes av en MFF-spelare. Där försökte en Zrinjskispelare hoppa in i den nya bollbanan och få in den i mål, men det var symptomatiskt att det krävdes ett misslyckat skott för att det ens skulle bli en chans. 

Dugligt
Det var varmt, 3-0-ledning, och MFF satte sig lågt. Här skulle det inte charmeras, här skulle MFF ta sig vidare till nästa omgång utan att riskera något. Anfallsspelet var varken särskilt synkat eller noggrant eller ösande, utan flera gånger slutade det med att Guillermo Molins skulle ta hand om tre Zrinjski-spelare själv.

Totalt sett dugligt, även om sviten på 22 raka utan förlust blev bruten. 

Fyra avslut
Det var som sagt inte i den här matchen där MFF skulle ösa på framåt, men jag undrar när MFF senast skapade så lite i en match.

Enligt Uefa hade MFF fyra avslut. Ett avslut i svår vinkel för Anders Christiansen. Ett skott från Fouad Bachirou som blev som en rensning. Något avslut från straffområdeslinjen från Molins, som blockades och målvakten enkelt sprang iväg för att hämta upp, och en situation där Molins fixade hörna (och det var snällt att kalla det för ett avslut).

En-för-en?
Arnor Traustason in, Marcus Antonsson ut? Uwe Rösler berömmer så många spelare att det är svårt att hålla koll på allt, men Traustason är den som han konsekvent har kallat för årets bästa MFF-spelare. Nu är Traustason tillbaka för att springa igång till en högre nivå. 

Vi får se hur statusen är med Antonsson, men det är två matcher i rad där MFF behövt göra tidiga byten utan att det har varit smällar involverade. När MFF är inne i en säsongsdefinierande fas så är det inte muskelskador som ett lag vill börja åka på. 

Anfallarna
Markus Rosenberg efter uppehållet: 775 minuter, fyra mål (varav tre mot Ballymena)

Molins efter uppehållet: 607 minuter, tre mål (varav två mot Ballymena)

Antonsson efter uppehållet: 713 minuter, två mål

Borträknat matcherna mot Ballymena så har MFF:s tre huvudanfallare gjort fyra mål på 1764 minuter. Det motsvarar att ett anfallspar, tillsammans, gör ungefär ett mål var femte halvlek.  Det måste förbättras, och det måste förbättras snart i ett MFF som under Uwe Rösler har haft målrika anfallare fram tills nu. 

Publicerad 2019-08-15 kl 22:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå