POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
1v

FEM SPANINGAR: "Vad säger man när alla ord har blivit använda?"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Rosenbergs drömslut på Stadion i Sporten i spelaren ovan.

MALMÖ. Markus Rosenberg sköt MFF till segern mot Dynamo Kiev i sista hemmamatchen på Stadion.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Vad säger man när alla ord har blivit använda?
Vi får skapa nya ord om vi ska kunna definiera Markus Rosenbergs påverkan på Malmö FF. Allt är sagt och skrivet. Hade det här varit fiktion hade folk tröttnat på hur många gånger som hjälten hade klarat av uppdraget. Han har avgjort fler stora matcher på plan för Malmö FF än vad många drömmande barn har gjort på sina bakgårdar.

Grattis till alla som har haft glädje av hans tid i MFF. Det kommer inte att komma något liknande på många, många år.

MFF i Europa - imponerar utan att imponera
För den som tittar på resultaten i Europa i höst ser det ut som ett Malmö FF som har gått upp en nivå. De gick enkelt igenom kvalet och har fixat fina resultat i gruppspelet. Det är inte ett lag som bara är där, utan ett lag som knappt något lag har klarat av att.

För den som tittar på matcherna är det svårt att hitta många matcher där MFF har fått igång spelet över 90 minuter, där de har dominerat, där det har sett fint ut, där det genom hela matchen har varit allt som MFF vill att det ska vara. Andra halvlek i dag var riktigt bra, men den var efter en riktigt svag första halvlek.

MFF i Europa hösten 2019 har inte varit ett lag som spelar fina fotbollsmatcher. MFF i Europa hösten 2019 har varit ett lag som fixar de fina resultaten.

Fyra mål
Dynamo Kiev hade släppt in fem mål på de 14 senaste matcherna. När de kom till Malmö gjorde de en riktigt bra första halvlek, men efter 90 minuter hade de ändå släppt in fyra mål.

Sedan början på 2012 har det bara hänt två gånger att Dynamo Kiev har förlorat och släppt in fler än tre mål: en gång mot Chelsea, en gång mot Sjachtar, och nu en gång mot MFF. Ett fint sällskap för MFF att vara i.

30 mål
För den som håller räkningen: MFF har gjort 30 mål i Europa i höst. De egna produkterna har gjort 26 av dem, varav fyra i dag.

Sju varningar
Dynamo Kiev drog den här matchen på sig sju varningar. Jag har ingen aning om vad rekordet är i Europa League, och jag hittar det inte, men om det inte är rekord så borde det vara uppe och nosa på det. Det ukrainska laget var frustrerade på allt. 

Publicerad 2019-11-28 kl 23:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå