Fiasko för Arsenal - föll mot PSV i stället för att säkra gruppseger

Europa League

Arsenal kunde ha säkrat gruppseger vid en poäng mot PSV under torsdagskvällen.
I stället förlorade man med 2-0.

Arsenal hade ett drömläge att säkra gruppsegern i Europa Leagues grupp A när man gästade PSV Eindhoven på bortaplan. Inför matchen hade Londonlaget vunnit fyra av fyra matcher, den senaste mot just PSV på hemmaplan, och vid en poäng hade gruppsegern varit ett faktum.

Men PSV ville annat. Precis innan halvtid gjorde supertalangen Xavi Simons 1-0 för hemmalaget, men efter VAR-granskning dömdes målet bort på grund av offside.

Tio minuter in i den andra halvleken fick man utdelning igen, dock, och denna gång stod målet kvar. Luuk de Jong hittade fram till Joey Veerman vid straffområdeskanten, som drog till med ett tungt avslut högt upp i Aaron Ramsdale högra hörn.

Därefter hann det bara gå sju minuter innan PSV hade utökat. Denna gång agerade de Jong målskytt i stället för framspelare när han från nära håll nickade in ett inlägg till 2-0.

Arsenal jagade ett reduceringsmål därefter, men kom inte närmre än ett avslut från Eddie Nketiah från nära håll. Men PSV-målvakten Walter Benitez kunde avvärja det läget.

PSV vann med 2-0 och inför den sista gruppspelsomgången leder Arsenal fortfarande gruppen två poäng framför PSV.

PSV: Benitez - Mwene, Ramalho, Branthwaite, Max - Sangaré, Gutierrez - El Ghazi, Veerman, Gakpo - Simons.

Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu, Saliba, Holding, Tierney - Ødegaard, Sambi Lokonga, Xhaka - Vieira, Nketiah, Martinelli.