Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Villarreal - Atlético Madrid
Villarreal
Atlético Madrid
STREAMA PÅ MÅNDAG

Efter den här säsongen tackar Arsène Wenger för sig. Laget är redan borta från ligatiteln och FA-cupen – och i ligacupen blev det förlust mot Manchester City i finalen med klara 3-0.

Men en möjlighet till att avsluta med en titel fans: Europa League.

- Det är klart att matchen nu är den viktigaste eftersom det är nästa match och den påverkar klubbens framtid. Därför är det en väldigt, väldigt stor match för oss. Framtiden för Arsenal påverkas av huruvida vi kvalificerar oss för Champions League eller inte, sa Wenger på en presskonferens inför returmötet med Atletico Madrid.

Arsenal hade med sig ett 1-1-resultat att gå på. Men i den första halvleken kom två tunga smällar som laget inte orkade resa sig från. Den första kom bara efter några minuters spel då mittbacken Laurent Koscielny ådrog sig en förmodad hälseneskada – och fick bäras av på bår.

På tilläggstid i den första halvleken kom sedan nästa kalldusch då Diego Costa, fri med Ospina, placerade in 1-0 för hemmalaget.

Den andra halvleken slutade mållöst och innebär att Atletico bokat en plats till finalen i Lyon den 16 maj efter totalt 2-1 över två matcher.

- Jag är som laget, väldigt ledsen och väldigt besviken. Jag är också väldigt frustrerad. Jag är väldigt, väldigt ledsen över att lämna klubben så här, säger tränaren Arsène Wenger enligt klubbens twitterkonto

I den andra semifinalen, den mellan Salzburg och Marseille, blev det än mer dramatiskt. Den franska klubben hade 2-0 att gå på från sitt hemmamöte – men i returen var det i stället Salzburg som tog tag i taktpinnen i den andra halvleken. Mål genom Amadou Haidara följt ett snöpligt självmål från Bouna Sarr gjorde att matchen gick till förlängning.

Väl där avgjorde Marseilles Rolando på en hörna som inte borde varit hörna - och finalen spelas alltså mellan Atletico Madrid och Marseille.

Atletico Madrid: Oblak - Thomas, Gimenez, Godin, Hernandez - Vitolo, Niguez, Gabi, Koke - Costa, Griezmann.

Arsenal: Ospina - Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal - Xhaka, Ramsey - Wilshere, Özil, Welbeck - Lacazette.