Forsberg bakom Leipzigs vinst i EL: "Vi var överlägsna"

Bundesliga

Emil Forsberg fick hoppa in med 30 minuter kvar att spela i RB Leipzigs Europa League-kvalmatch mot CS U Craiova.
Då stod han för en frispark som tog i ribban - som dansken Yussuf Poulsen förvaltade på bästa sätt.

RB Leipzig tog sig vidare från Europa League-kvalets andra omgång efter storvinsten mot Häcken. I kvällens första möte i den tredje rundan mot rumänska CS U Craiova inledde den svenske landslagsmittfältaren Emil Forsberg på bänken.

Försvararen Ibrahima Konate satte dit ledningsmålet för Bundesligaklubben i den första halvleken - och i den 62:a matchminuten kom Forsberg in i Willi Orbans ställe.

Det skulle visa sig vara ett lyckat drag.

Med kvarten kvar att spela satte unge Matheus Cunha dit 2-0-målet, och tio minuter senare fick Forsberg i väg en frispark från långt avstånd. Avslutet tog i målramen och ut, Yussuf Poulsen nådde returen först och skickade in 3-0-målet.

Bortalaget skulle visserligen reducera till 3-1 på stopptid - men Leipzig har ett ypperligt läge inför nästa veckans returmöte i rumänska Craiova.

- Vi spelade bra matchen igenom, men stod för små misstag här och där. Jag tycker att segern är välförtjänt då vi var överlägsna i spelet. Nu vill vi gå vidare till nästa runda, säger Forsberg till klubbens hemsida.

Publicerad 2018-08-09 kl 22:15