Forsberg målskytt - slog ut Isak ur Europa League

Europa League

Emil Forsberg fick likt förra veckan inleda på bänken i Europa League.
Och historien skulle upprepa sig, när svensken blev inbytt och målade på straff.
Det innebar att Leipzig slog ut Alexander Isaks Real Sociedad med 5-3 över dubbelmötet.

För veckans möte mellan RB Leipzig och Real Sociedad slutade 2-2. Det var den första av två matcher, där en plats i kvartsfinalerna står på spel. I returmötet fanns Alexander Isak med från start medan Emil Forsberg fick inleda på bänken.

Det dröjde innan målnollen spräcktes i San Sebastian. Men efter knappt 40 minuter dömdes straff till RB Leipzig. Då Forsberg inte var på plan klev Andre Silva fram och slog bollen mot vänstra stolpen. Målvakt Matthew Ryan hann ner för att stoppa skottet innan det gick i mål, men lyckades inte hålla returen. Willi Orban var då snabbt framme och stötte in bollen i så gott som öppet mål. Då det blev lika i första mötet innebar det att Leipzig tog ledningen såväl i matchen som i dubbelmötet.

Efter halvtidsvilan fick Silva revansch för den missade straffen. Från straffområdeslinjen fick han till ett klassavslut och bollen seglade upp i krysset. Strax därefter belv Forsberg inbytt för gästerna.

Real Sociedad svarade bara minuter senare med ett reduceringsmål, men linjedomaren vinkade för offside. David Silva var tydligt offside vid situationen, men efter en VAR-granskning kunde det konstateras att han inte var involverad i spelet och Martin Zubimendis skott från nära håll godkändes. Det innebar 2-1 i matchen och således 4-3 i dubbelmötet, vilket skapade en spänning inför matchens slut.

Men i stället var det Leipzig som strax innan klockan slog 90 minuter, fick ännu en straff, efter en handssituation. Med Forsberg inbytt var det han som tog hand om bollen. Svensken gick tvärsäkert på ett lågt skott vid vänstra stolpen, och bollen gick in till ett totalt resultat av 3-5 över dubbelmötet. Det innebär att Real Sociedads Europa-äventyr är över för i år.

Real Sociedad: Ryan - Zaldua, Elustondo, Normand, Munoz - Portu, Zubeldia, Zubimendi, Rafinha - Isak, Oyarzabal

RB Leipzig: Gulacsi - Simakan, Orban, Gvardiol - Klostermann, Kampl, Laimer, Henrichs - Olmo, Nkunku - Silva