Forsbergs Leipzig vidare till kvartsfinal efter dramatiskt avslut

Bundesliga

Emil Forsberg spelade 90 minuter när hans Leipzig gick vidare till kvartsfinal i Europa League. Zenit var nära att ta matchen till förlängning men 1-1 räckte för tyskarna.

Leipzig vann med 2-1 på hemmaplan mot Zenit. Under torsdagskvällen spelades returen i Ryssland och det blev en jämn historia.

Efter 20 minuter tog Leipzig ledningen i matchen när Timo Werner passade fram Jean-Kevin Augustin till 1-0. Hoppet levde dock i allra högsta grad i paus efter ett mål av Sebastian Driussi precis före halvtidsvilan.

Timo Werner fick chansen att avgöra när han själv fälldes och tog hand om sin egen straff. Andrey Lunev fick dock straffen rakt på sig och kunde rädda hoppet för hemmalaget.
Zenit flyttade upp och kom också nära på tilläggstid. Men Leipzig höll undan till 1-1 och kunde avancera till kvartsfinal i Europa League.
Emil Forsberg spelade hela matchen för Leipzig.