Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

“Försöker nysta om AIK, men Ivan bara skämtar”

Ivan Turina har polaren i motståndarmålet. Lech Poznans Jasmin Buric är full av respekt inför AIK inför kvällens match:
- Jag tror inte att folk underskattar AIK. Svensk fotboll har en stark tradition, säger Buric.

När bosniske landslagsmålvakten Jasmin Buric skrev på för Lech Poznan 2009 fanns ett numera välbekant ansikte för AIK:s fans i den polska klubben: Ivan Turina var förstemålvakt i Poznan och Burics främste konkurrent. I kväll står de i varsitt mål på Råsunda.

- Ivan var den jag först fick kontakt med i Lech, och vi blev vänner. Vi har fortfarande bra kontakt och vi har skämtat med varandra om det här mötet sedan vi fick lottningen klar för oss. Vi ska faktiskt träffas nu på stan lite senare, säger Buric till FotbollDirekt.se när vi träffar honom på Lech Poznans spelarhotell.

Även om han är något sliten – laget har legat på träningsläger i München och flög därifrån till Stockholm från via Frankfurt – så delar Buric gärna med sig av sina tankar inför kvällens match. Även om nu polackerna inte vet så mycket om AIK.

- För att vara ärlig så har vi mest fokuserat på vårt eget. Jag har snackat med Ivan och försökt nysta lite, men han har mest skämtat hela tiden (skratt).

- Nej, men om vi ska vara allvarliga, vi har kollat på en av deras matcher, hemmamatchen mot Hafnafjördur. Vi har väl upptäckt en del grejer, såväl styrkor och svagheter, men i slutändan är det upp till oss och vad vi gör där ute.

Polska ligan, Ekstraklasa, startar nästa vecka, men Lech Poznan har spelat två rundor i Europa League-kvalet. De spelade oavgjort i bägge bortamatcherna i Kazahstan and Azerbajdzan utan att imponera.

- Men vi hade två riktigt jobbiga bortaresor i de två första omgångarna. Vi reste i 12 timmar till Kazakstan, och det var något liknande till Lankaran, men vi gjorde vad vi behövde i båda matcherna, det var väl lite av ett rutinjobb. Vårt mål är ju att ta oss till gruppspelet och jag är övertygad om att vårt lag är starkt nog för att klara det.

AIK är först på tur. Förväntar sig fansen i Polen att motståndet på Råsunda i kväll ska bli en munsbit?

- Så klart så kommer fansen förvänta sig det allra bästa från oss, men jag tror inte att folk underskattar AIK. Svensk fotboll har en stark tradition och man måste respektera det.

- Det här kommer bli två stentuffa matcher. Resultatet här i Stockholm? Vinna vore bra, men oavgjort här om vi har gjort något mål är förstås inte heller helt fel, avslutar Buric.

Publicerad 2012-08-02 kl 16:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons