Galatasaray vidare efter extrem dramatik

Europa League

Tidigt 0-1, makalösa vändningar, påpassliga mål och extrem dramatik. REturen mellan Galatasaray och Bordeaux hade allt som lagens mållösa möte i Frankrike inte hade.

Bordeaux räckte inte till ikväll på Ale Sami Yen stadion i Istanbul. DAvid Bellion öppnade förvisso målskyttet redan i den första minuten, men i första halvleks sista minuter gjorde först Arda Turan 1-1 och sedan satte Harry Kewell ledningsmålet. Efter 0-0 i lagens första möte hade fransmännen fördelen att gå vidare på kryss om det blev mål i matchen, men hoppet såg ut att släckas när Arda Turan åter hittade nätet i den andra halvleken. Men Bordeaux vägrade ge sig och i den 74:e och 75:e minuten satte Marouane Chamakh och Fernando Cavenaghi 3-2 och 3-3, vilket skulle räckt för att gå vidare. Men matchen skulle ta en sista vändning och i den sista minuten avgjorde försvararen Sabri Sarioglu med sitt 4-3-mål. Galatasaray möter nu Hamburg i nästa omgång.
Publicerad 2009-02-27 kl 08:39