Gatti räddade Juventus från fiasko

Europa League

Juventus har alltjämt förhoppningar om en finalplats i Europa League.
Detta efter att Federico Gatti kvitterat till 1-1 i den sjunde (!) tilläggsminuten.

Juventus lyckades till sist ta sig vidare till semifinal efter att ha slagit ut Sporting i kvartsfinalen med 2-1. Ett resultat som gav laget en sista chans på att ta hem en titel denna säsong.

Men först måste man passera Sevilla, som slog ut Manchester United komfortabelt i sin kvartsfinal.

Matchen på Allianz Stadium började trevande och det märktes att lagen kände på varandra under matchupptakten. Det var dock hemmalaget som tog tag i taktpinnen och ägde klart mest boll i början av den första halvleken.

Men det var gästerna som skulle ta ledningen. Efter en snabb omställning hittade Lucas Ocampos en fristående Yousef En-Nesyri vid den bortre stolpen och marockanen kunde tämligen ohotat raka in 1-0 i Sevillas favör i den 26:e matchminuten.

Efter ledningsmålet var En-Nesyri nära att rinna förbi Juventus-försvaret på nytt. Men marockanens avslutsförsök blev tamt och Szcesny kunde rädda utan några störa problem.

Sevilla fortsatte att trycka på och med lite drygt fem minuter kvar av den första akten tryckte Ivan Rakitic till från distans. Bollen gick i en obehaglig bana men Szcesny kunde styra ut bollen till hörna och freda sitt mål tillfälligt.

Inför den andra halvleken valde Juventus-tränaren Massimiliano Allegri att byta ut Fabio Miretti och Filip Kostic till förmån för Federico Chiesa och Samuel Iling-Junior.

Men bytet gav inte någon omedelbar effekt och Sevilla kunde hålla tätt under den andra halvlekens första halva, även om Juventus hade ett kraftigt spelövertag.

I mitten av den andra halvleken drabbades Juventus av nästa bakslag. Detta när mittbacken Leonardo Bonucci själv bad om att bli utbytt med en befarad skada och in kom i stället Federico Gatti.

Under matchens slutskede var Sevilla det märkbart nöjdare laget på plan. Gästerna spelade av mycket tid och frustrationen växte bland hemmaspelarna när man inte lyckades skapa några heta målchanser.

Allegri på Juventus-bänken gjorde allt i sin makt och bytte bland annat in Arkadiusz Milik och Paul Pogba.

Men trots sina försök att ändra matchbilden blev Juventus-tränaren hånad under matchen av sina egna supportrar, som kallade honom för "skit".

Men det var Allegri som fick det sista ordet. I den 97:e matchminuten lämnades nämligen den inbytte Federico Gatti ensam vid den bortre stolpen efter en hörna. Efter att ha nickats fram av Paul Pogba kunde raka in den förlösande kvitteringen för hemmalaget.

Efter matchen var Allegri nöjd med Paul Pogbas bidrag till Juventus-forceringen.

- När matchen spelas på motståndarnas planhalva är han fantastisk. Om han var i optimal form hade jag startat honom i varje match. Han gav ett väldigt viktigt bidrag den här kvällen, sa Allegri till Gazzetta dello Sport.

Resultatet innebär att det är helt jämnt inför nästa veckas retur, som går av stapeln på torsdag i Spanien. En match som kan bli en ritkig rysare om man frågar Massimiliano Allegri.

- Sevilla försvarade väldigt bra, var väldigt aggressiva och deras anfallare sprang som galningar i den höga pressen. Vi vet att vi kan göra skada när ytor öppnar upp sig och det andra mötet kommer vara i 95 minuter, kanske 120. Vi vill nå finalen, summerade italienaren.