Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Goitom föll i gråt av fansens hyllningar: ”Väldigt emotionellt”

STOCKHOLM. Efter två nya mål hyllades Henok Goitom stort av AIK-fansen. Då brast det för stjärnan - som föll i gråt.
- Det var väldigt emotionellt. Jag har aldrig upplevt det här tidigare, säger han till Fotbollskanalen.

Henok Goitom är AIK:s klart mest lysande stjärna just nu. Men 30-åringen sitter på ett utgående kontrakt och är fåordig om sin framtid.

Efter att anfallaren gjort två nya mål i AIK:s 2-0-seger över Shirak i Europa League-kvalet under torsdagen hyllades Goitom stort. AIK-klacken på Tele2 Arena sjöng: ”Vi vill ha Henok kvar” och slog ner med armarna som att de bad till en Gud och sjöng: ”Henok, Henok, Henok”.

Det fick Goitom att falla i gråt.

- Ja, det var väldigt emotionellt. Så är det. Jag har varit proffs ganska länge och när man inte har fått uppleva det här tidigare så vet man inte exakt hur man ska reagera. Då blir det så. Det blev emotionellt, säger stjärnan.

- Det var väldigt emotionellt. Man pratar om att jag spelat utomlands, att jag spelat i La Liga och Serie A och så vidare. Men är det något som har varit bättre här än utomlands så är det fansen. Det har varit skönt få uppleva det här, att kunna berätta för mina framtida barn att det finns saker i Sverige som är bättre än utomlands. I det här fallet har det varit fansen, och det är klart att man bara vill ge tillbaka på planen för varje match som går.

Har fansens agerande betydelse i ditt beslut om framtiden?
- Man bakar in allt, alltihop. Sen får vi se vart det beslutet leder. Det är klart, 80 procent av besluten brukar man ta av känslomässiga skäl. Men vi får se. Jag tar in allt som går att ta in, sen måste man ändå titta tillbaka, vara hemma och se allt runtomkring, Man ska inte ta beslut på en gång. Det är lätt att man inte vet vad man gör då. Jag ska gå hem, ta djupa andetag och se vad det blir.

- Men varför tänka på framtiden när man vet att framtiden är ett svar på vad du gör i nuet. Gör jag det bra nu blir framtiden också bra, säger Goitom.

Om du ska sätta ord på det, vad betyder det att fansen gör som de gör?
- Det betyder mycket. Jag har som sagt inte upplevt det här tidigare och det är klart att det kommer spela roll i allt jag gör i framtiden. Vi får se, jag måste sätta mig ner med allihopa. Jag har familj, flickvän och kompisar att tänka på.

Att en hel läktarsektion ”ber” till dig, är det svårt att ta in?
- Svårt att ta in är det inte, men det är mer en underbar känsla och när sådant händer tycker jag att man ska försöka suga in det så mycket som möjligt. Fotboll är en färskvara, man vet aldrig när nästa gång blir.

Trodde du på det här när du kom hem till AIK?
- Nej, jag har inte upplevt det tidigare utomlands, så varför skulle jag tro att det var så i AIK? Jag trodde mer att det skulle vara mycket stöd för bara laget. Men framtiden är något vi inte kan kontrollera. Ibland kommer det sådana här kinderäggsöverraskningar, avslutar Goitom.

Publicerad 2015-07-16 kl 22:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons