Granqvists Krasnodar skrällde mot Dortmund

Europa League

Andreas Granqvist höll tätt bakåt när Krasnodar tog en stark seger hemma mot tyska topplaget Borussia Dortmund. Lagen har nu samma poäng i toppen av Europa Leagues grupp C - och båda har säkrat avancemang.

Krasnodar, med Andreas Granqvist på planen i 90 minuter, stod för en imponerande insats på hemmaplan mot Borussia Dortmund. Det ryska laget fick en smakstart när Mats Hummels gjorde sig skyldig till en straff redan i matchens första minut. Pavel Mamaev förvaltade säkert och gav hemmalaget 1-0.

Krasnodar höll sedan igen bakåt och kunde hålla undan och vinna med just 1-0. Det var första gången på 24 matcher den här säsongen som Dortmund misslyckades med att göra mål. Det saknades dock inte chanser, bland annat hade tyskarna tre ramträffar.

Segern betyder att ryssarna går upp på samma poäng som Dortmund i toppen av grupp C. Båda lagen har kvalificerat sig för slutspel och gör upp om förstaplatsen i den sista omgången. Krasnodar har just nu fördel på målskillnad i mötena med Dortmund. Dortmund vann 2-1 på hemmaplan, ryssarna har därför fler gjorda mål på bortaplan och toppar därför gruppen.