Guidetti utbytt mot Ajax - Celta kryssade i EL

Europa League

Celta Vigo kryssade mot Ajax i gruppspelet i Europa League under torsdagen. John Guidetti var tillbaka efter skada och spelade 73 minuter, utan att göra poäng.

Det var en tidig gruppfinal i Europa Leagues grupp G som spelades under torsdagen. Ajax hade sex poäng efter två omgångar och Celta stod på fyra poäng inför lagens möte.

I den 22:a minuten tog Ajax ledningen i matchen. Danske Kasper Dolberg hittade fram till Hakim Ziyech på vänsterkanten, som lurade bort Nemanja Radoja och stänkte in 1-0 i det bortre hörnet.

Celta-kaptenen Andreu Fontas klackade in 1-1 på en frispark som John Guidetti ordnat, i den 30:e minuten.

Med 20 minuter kvar att spela av matchen vek Amin Younes in från vänsterkanten och dundrade in 2-1 i det bortre hörnet.

I den 73:e minuten byttes Celta Vigos svenske anfallare John Guidetti ut. Några minuter senare kvitterade spanjorerna på nytt, genom inhopparen Fabian Orellana.

Matchen slutade 2-2.

Lagens startelvor:

Celta: Ruben Blanco - Planas, Sergio Gomez, Fontas, Roncaglia - Josep Sene, Hernandez, Radoja - Sisto, Guidetti, Alvaro Lemos

Ajax: Onana - Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven - Klaassen, Ziyech, Gudelj - Traore, Dolberg, Younes