POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Häcken hoppas störa Leipzig: "Har sett att svenska lag kan göra det bra i Europa"

Foto: Bildbyrån

Häcken går upp mot den tyska toppklubben Leipzig i Europa League.
Då finner man mod i tidigare svenska framgångar i turneringen.
- Det är klart att det är inspirerande att se, säger lagkaptenen Rasmus Lindgren till Fotbollskanalen.

Under torsdagskvällen ställs Häcken mot RB Leipzig i Europa League-kvalets andra runda. Tyskarna var förra året i Champions League-gruppspelet och gick senare vidare till kvartsfinal i Europa League i våras.

- Såklart, som alla vet, en tuff match. Det är bara att åka dit och tro på det och ge allt vi har och så hoppas att vi får med oss ett bra resultat, säger Häckens lagkapten Rasmus Lindgren till Fotbollskanalen.

För Emil Forsbergs Leipzig blir det första riktiga matchen efter några veckors träning.

- Alla vet att de är ett bra lag och de har tränat några veckor. Men det är klart att vi är inne i säsong, det är en av fördelarna som vi har mot dem. Men samtidigt så tror jag att de kommer att vara redo att spela en sån här match, absolut. De vill gå vidare i Europa League och har förberett sig bra, säger Rasmus Lindgren, som inte förväntar sig att få se Emil Forsberg i spel.

- Jag tror väl inte att han kommer att vara med i den här matchen, som det verkar. Jag vet inte om han kommer att vara klar till returen. Men det är kanske lite tidigt för honom att hoppa på.

Häcken kommer in till Leipzig-mötet med tre raka förluster. Två i allsvenskan och en i Europa League-returen mot Liepaja.

- Det är klart att det har varit tuffa förluster, i slutminuterna i två allsvenska matcher i rad. Så det är klart att det är tufft, men samtidigt måste man hela tiden ställa om. Det tillhör fotbollen att det är så ibland. Vi vet att det kan vända. Jag tycker att i en timme gör vi en bra match mot Djurgården, sedan så tröttnar vi lite på slutet. Men det är bara att ställa om och fokusera på nästa match hela tiden, säger Rasmus Lindgren.

Att mitt i en matchintensiv period ställas mot en tysk toppklubb ser Lindgren som inspirerande.

- Det är klart att det är så. Kan man inte tända till här så har man nog svårt att tända till någon annanstans. Det är nog lättare att spela en sån här match nu än om man skulle till en liten mindre stad eller till ett litet mindre lag.

Vad har ni för chanser att störa dem, tror du?
- Det är svårt att säga, men vi måste göra otroligt bra matcher för att slå ut dem. Gör vi inte en bra match så blir det svårt. Men man åker inte dit och inte tror på det, utan vi har sett att svenska lag kan göra det bra i Europa. Det är klart att det är inspirerande att se, säger Rasmus Lindgren.

Publicerad 2018-07-26 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå