Hamburg krossade City trots mardrömsstart

Europa League

Manchester City gästade Hamburg i det första mötet av Uefacupens kvartsfinal.
Och efter bara en halv minut satte Manchester City 1-0 genom Steven Ireland som slog en fin långboll till Robinho. Brassen utmanade vid straffområdets kant och släppte sedan tillbaka bollen till Ireland som då löpt över halva planen och plöjt in i straffområdet. Mittfältaren gjorde inget misstag utan placerade in 1-0 säkert.

Kvitteringen kom sedan efter nio minuters hård anstormning från hemmalaget. Målskytt blev den holländske mittbacken Joris Mathijsen efter en hörna.
I den andra halvleken gav Piotr Trochowski Hamburg ledningen på straff efter att Micah Richards räddat en cykelspark med händerna.

Citys fall fortsatte och Trochowski ryckte loss på vänsterkanten och spelade fram nyinbytte Paolo Guerrero som smällde upp 3-1 i nättaket från nära håll.
Manchester City får nu försöka revanschera sig hemma i England och då gäller det att rycka upp sig. Hamburg var totalt överlägsna i den första matchen - bortsätt från de första 30 sekunderna.
Publicerad 2009-04-09 kl 22:43