Europa League

Dele Alli har inte fått mycket speltid den här säsongen.
Men mot Wolfsberger fick han chansen, och svarade med att sätta en cykelspark och göra två assist.
- Steg för steg tar han sig tillbaka till sitt bästa, säger Eric Dier.

Tottenham vann den första matchen mot Wolfsberger i Europa League med 4-1 på bortaplan, och hemmamötet skulle inte bli svårare. Svenske Gustav Henriksson fick chansen från start som mittback i Wolfsberger.

Det skulle inte dröja många minuter innan Tottenham tog ledningen mot Wolfsberger i det andra Europa League-mötet mellan klubbarna, och det var inte vilket mål som helst. Dele Alli fick bollen i straffområdet, och efter att bollen studsat upp drog stjärnan till med en cykelspark - som innebar 1-0 Tottenham.

1-0 stod sig länge, men med bara några minuter kvar kom Spurs på ett enfall. Carlos Vinicius rundade målvakten och trodde sig ha gjort 2-0, men då kom svenske Henriksson till undsättning och räddade bollen på mållinjen. Den första halvleken slutade därför 1-0.

Efter bara ett par minuter i den andra halvleken fick Vinicius en till chans, den här gången med pannan. Efter ett inlägg från Alli kunde anfallaren nicka in sitt femte Europa League-mål den här säsongen.

I en andra halvleken kom Gareth Bale in i matchen, och efter bara några minuter på planen hade han gjot 3-0 efter ett fint avslut från vänster i straffområdet. Assisten stod Dele Alli för, hans andra i matchen.

Spurs skulle även hinna med 4-0 när svenske Henriksson tappade bollen som sista gubbe, och Vinicius kunde sätta sitt andra mål i matchen. 4-0 slutade även matchen, vilket betyder att dubbelmötet slutade 8-1 - och Tottenham är vidare i slutspelet.

- Jag är glad för Dele, ett fantastiskt mål. Steg för steg tar han sig tillbaka till sitt bästa. I fotboll har alla ett kort minne, kanske har de glömt bort hans kvalitéer. Kanske påminde han folk om det i kväll, säger Eric Dier till BT Sport efter matchen.

Startelvor

Tottenham: Hart - Dohert, Dier, Alderweireld, Davies - Sissoko, Winks - Lamela, Alli, Bergwijn - Vinicius

Wolfsberger: Kuttin - Novak, Baumgartner, Henriksson, Lochoshvili, Scherzer - Wernitznig, Llendl, Stratznig - Dleng, Vlzinger