Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

"Henkes" hyllning till Zlatan: "Han är Gud i Sverige"

Foto: Bildbyrån.

Manchester United vann Europa League-finalen på Friends Arena.
Inför avspark fick en skadad Zlatan Ibrahimovic ta emot stora ord från tidigare landslagskollegan Henrik Larsson:
- Han är Gud i Sverige, sa Larsson till brittiska BT.

Det var som upplagt för ett nytt klassiskt ögonblick i Zlatan Ibrahimovics karriär. Men Zlatan, som upplevt flera stora matchen med Blågult på Friends Arena och som snart kommer att stå staty utanför, fick nöja sig med att se finalen mot Ajax från läktarplats. Zlatan rehabiliterar sig som bekant efter en svår knäskada och det är oklart om han kommer att göra några fler matcher för klubben.

Men svensken hamnade trots allt lite i fokus under och efter matchen. Zlatan fick lyfta pokalen med sina lagkamrater - och fick samtidigt uppmuntrande ord.

- Det var känslosamt för honom. Tyvärr kunde han inte spela, men han var med oss i dag, och det här var en seger för hela Manchester och han är en del av United. Han är väldigt lycklig, sa Paul Pogba.

Inför avspark fick han också ta emot storslagna hyllningar från den tidigare anfallskollegan i landslaget, Henrik Larsson.
- Han är Gud i Sverige, han står över allt. Han är den store kungen och han är så populär här. Sättet han spelar är fantastiskt att se, sa ”Henke” till brittiska BT inför matchen.

Han, precis som många andra på plats, menade att det saknades något då Zlatan inte fanns med på planen under matchen.

- Det här är hans hem, det är hans ställe. Han gör alltid mål här. Det är ledsamt för alla att han inte kan spela i dag. En fantastisk fotbollsspelare, den bästa någonsin från Sverige.

Zlatan själv gav positiva besked kring sitt knä efter matchen, då han pratade med Kanal 9.

- Det känns bra, jag har börjat min rehab sedan dag ett efter operationen. Sakta men säkert kommer vi. Ge mig några veckor, sa han till tv-kanalen.

Publicerad 2017-05-25 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons