POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

HIF flyr derbyhetsen - åker i förtid till Spanien

Helsingborg ville ha lugn och ro inför Europa League-mötet med Levante. För att slippa stormandet kring derbyt mot MFF lämnade man landet.

- Det har bidragit till att vi reser så tidigt till Spanien, berättar HIF:s sportchef inför torsdagens premiär mot Levante.

Både Helsingborg och AIK dubblerar med allsvenskan och Europa League och båda är derbyaktuella; men till skillnad från AIK har Helsingborg fått chansen att komma bort i från derbyhetsen.

HIF har redan i dag landat i Spanien för torsdagens möte med Levante i Europa League-premiären – ett beslut som till stor del handlar om Skånederbyt på Olympia kommande måndag. Som att på sätt och vis fly till en hemlig ort för att få lugn och ro.
- Det har bidragit till att vi reser så tidigt till Spanien. Vi vill bort från uppmärksamheten från derbyhets och nedräkning och allt och vill få fullt fokus på Europa League, förklarar Helsingborgs sportchef Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

- Hade vi varit hemma så hade frågor hela tiden på ett helt annat sätt kommit om derbyt. Nu får vi koncentrera oss på det här först. Först är det torsdag som gäller, sedan kommer derbyt på måndag.

Med tanke på att toppstriden är förlorad för er i allsvenskan – rankar ni Levante -matchen som viktigare än derbyt mot Malmö?

- Nej, det får du mig inte att säga, för så är det inte, bryter Helsingborgs sportchef av och betonar:
- Vi vill ju vara topp-3, sämst topp-4. Det grämer oss något oerhört det bortdömda målet mot AIK, det felaktiga domslutet. Det går inte att vara tyst om det, det får inte bara passera. Hade det inte varit för det och vi hade vunnit så hade vi varit med i guldstriden.

Okej, du får ta lite derbyhets ändå här; hur ser du på Stockholmsderbyt i går?

- Men bara kul. Det blir ju så stort Stockholmsfokus många gånger men det är ju bara att inse att ju mer drag det är i Stockholm, desto bättre för allsvenskan. Det är bara att inse fakta.

Publicerad 2012-09-17 kl 15:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå